Putevima Kalifornije patroliraće Francuzi (FOTO)

Autor:

Jedno od najboljih policijskih vozila u SF filmovima sada izgleda još bolje

Da li ste pogledali nastavak "Blejd ranera"? Ako niste trk u bioskope, jer je u pitanju jedan od najboljih filmova ove godine. A svideće se i ljubiteljima automobila, zbog zanimljivih ideja autora.

Ako je suditi po filmu, kroz trideset godina, osim mračne budućnosti, čekaju nas i automobili, koji će leteti, imate mlazne motore, ali i klasične farove i neće biti mnogo autonomni (policajac K vozi svog "spinera" uz pomoć džojstika).

Upravo nam je policijski "spiner" i najviše zapao za oko, kao i hiljadama fanova prvog dela, u kom se ovaj model takođe pojavljuje. Sada je "spiner" daleko napredniji model, jer ipak je prošlo 30 godina između radnji u ova dva filma.

K-ov automobil izgleda daleko modernije i agresivnije. Ističu se oštre linije i "makaze" vrata, pa podseća na "lamborgini aventador". Vozilo ima tri točka za kretanje po zemlji, kao i mlazni motor za letenje.

"Spiner" poseduje i odvojivi dron kojim se upravlja glasom i koji može nagledati i skenirati bilo koje područje. Prilično kul, iako tako nešto već sada imamo kod novih GoPro kamera (mogu se kontrolisati glasom) i DJI dronova (kontrola pokretima ruke).

Pogledajte galeriju slika sa "spinerima" iz oba dela "Blejd ranera":

Možda najzanimljiviji detalj krije se u imenu proizvođača koji patrolira Los Anđelesom 2049. Reč je o "Pežou" koga američki kupci nisu videli u svojim salonima još od polovine osamdesetih, kada su prodati poslednji primerci modela 505 i 504 preko Atlantika.

Ostaje da se vidi da li je ovo bilo neko vizionarsko sponzorstvo ili "Pežo" razmišlja da će "Blejd raner 2049" biti popularan globalno. Ovo drugo nam se čini izvesnijim.

Od ostalih zanimljivih vozila koje smo videli u nastavku izdvojićemo slikom samo jedan nama bliski model. Da li je ovo "maskirana" Lada Niva?

Pišite nam kako vam se čini novi "spiner" i koje je vaše omiljeno prevozno sredstvo iz naučno fantastičnih filmova.

Povezano

Sve vesti