Ko je bio najbolji igrač Srbije u kvalifikacijama?

Autor:

Glasajte u anketi.

Ko je bio najbolji igrač Srbije u kvalifikacijama? Foto: MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije vratiće se na Svetsko prvenstvo posle osam godina, nakon kvalifikacionog ciklusa koji je završila na prvom mestu tabele Grupe D.

Izabranici Slavoljuba Muslina ostvarili su šest pobeda uz tri remija u deset kola, "overili" kartu za Rusiju trijumfom protiv Gruzije i taj uspeh kratko proslavili.

Dan nakon završetka kvalifikacija na prvom mestu, selektor je otvoreno priznao da još nije siguran kako će sastavljati tim za Mundijal - da li će "ispoštovati" one koji su izneli teret ovog ciklusa ili će uvrstiti u tim i neke mlade igrače, koji nisu igrali, ali će biti budućnost naše "A" selekcije.

"Imam veliku dilemu", priznao je Muslin u intervjuu za "Večernje novosti".

U emotivnoj večeri pobede protiv Gruzije, dok su mnogi među "orlovima" plakali, u svlačionici Srbije isticali su da je ostvaren timski uspeh i da je trijumf kolektiva vratio Srbiju na svetsku fudbalsku mapu.

KVIZ: Znate li ko je sve doprineo uspehu "orlova"?Na putu ka Rusiji imali smo nekoliko heroja i pitamo vas ko se među njima posebno istakao - da li su to najstandarniji igrač - kapiten Branislav Ivanović, da li je to zaista nesavladivi Vladimir Stojković ili Aleksandar Kolarov, strelac možda i odlučujućeg gola na gostovanju Irskoj?

Naravno, neophodno je istaći i sjajnog Dušana Tadića, koji je u prvoj polovini ciklusa bio deo svakog gola reprezentacije, njegovog "parnjaka" Filipa Kostića, a pre svih Nemanju Matića, lidera ove ekipe ili Aleksandra Mitrovića, strelca jako važnih golova protiv Austrije, Velsa, Gruzije i Moldavije.

Ko je bio najbolji igrač Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo?Sve vesti