"Aleksis Sančez će ubiti Ospinu"! (VIDEO)

Autor:

Golman Arsenala David Ospina napravio neshvatljiv potez koji će morati da objasni saigraču, Aleksisu Sančezu. Zbog Ospine Sančez neće videti Rusiju. Pogledajte šta je uradio golman Kolumbije!

Reprezentacija Čilea, u kojoj igra Aleksis Sančez, na više nego nesrećan način ispustila je baraž za plasman na Mundijal u Rusiji naredne godine.

A toj nesreći kumovao je golman kolumbijske reprezentacije David Ospina, inače saigrač Sančeza.

Kolumbija je igrala u gostima protiv Perua i vodila je 1:0. Ali, u poslednjoj deonici utakmice, dosuđen je INDIREKTAN udarac za Peru, na visini šesnaesterca. Paolo Gerero je odlično šutirao i videlo se da lopta leti u gol. Ali, golman Ospina je postupio amaterski - umesto da pusti da lopta uđe u mrežu i da je NE DIRA, jer je to jedno od osnovnih pravila u fudbalu, on je poleteo ka njoj i vrhovima pristiju je dodirnuo.

Lopta je ušla u mrežu, a sudija, normalno, pokazao na centar.

POGLEDAJTE Kada je video šta je uradio njegov saigrač iz Arsenala, Čileanac Aleksis Sančez je poludeo!

Kakve veze ima Čile sa ovom utakmicom, pitate se.

Velike!

Upravo je taj gol i taj bod odlučio sve - Peru je tim golom/bodom obezbedio sebi baraž za Mundijal u Rusiji, ispred Čilea (koji je ubedljivo poražen od Brazila 0:3).

Zahvaljujući boljoj gol-razlici, u baraž ide Peru, a ne Čile. Peru će igrati protiv Novog Zelanda za plasman na Svetsko prvenstvo. Na Svetsko prvenstvo ide i Kolumbija, a Čileanci će biti kraj malih ekrana...

Ova situacija, naravno, mnoge je inspirisala na Twitter-u da predvide situaciju kada se Ospina i Aleksis Sančez budu sreli u svlačionici Arsenala:

Povezano

Sve vesti