Fudbalska mapa Evrope - ovako stoje stvari

Autor:

Ko je obezbedio direktan plasman, ko razmišlja o baražu, a ko će imati slobodno leto 2018.

28
A- A A+
Foto: MN Press


Grupna faza kvalifikacija za Svetsko prvenstvo zvanično je završena je na Starom kontinentu.

Evropa je u utorak saznala imena pobednika svih devet grupa, koji su direktno izborili mesto na Mundijalu, zajedno sa domaćinom, Rusijom.

U međuvremenu se prate i iščekuju rezultati sa drugih kontinenata, pa smo prošle noći saznali da će i Argentina ipak direktno otići na Svetsko prvenstvo, kao i da će reprezentacija SAD prvi put propustiti najznačajnije takmičenje od 1986. godine.

Obaveze nacionalnih selekcija za oktobar su okončane, pa će kompletan spisak učesnika Mundijala biti ozvaničen u novembru, kada će u biti odigrano poslednje kolo kvalifikacija u Africi, kao i međukontinentalni (Honduras - Australija, Novi Zeland - Peru) i evropski baraž, u kojem će učestvovati osam selekcija: Švajcarska, Italija, Danska, Hrvatska, Švedska, Severna Igrska, Grčka, Republika Irska.

Žreb za evropski baraž biće održan u Cirihu narednog utorka (17. oktobar), prve utamice biće odigrane od 9. do 11. novembra, a revanši od 12. do 14.

U međuvremenu, ekipe koje su već uradile svoj zadatak na miru će praviti plan priprema za Mundijal, razmišljati o sastavu za Rusiju i žrebu za grupnu fazu, koji će biti održan od 1. decembra u Kremlju.

Ove srede, dan posle kraja grupne faze, stvari u fudbalskoj Evropi stoje ovako:

Ovako stoje stvari. #fifa #worldcup2018 #football #uefa #worldcuprussia2018 #svetskoprvenstvo

A post shared by MONDO (@mondoportal) on
Povezano

Sve vesti