Mundobasket 2023: Zvanično četiri kandidature

Autor:

Više od deset zemalja želelo je organizaciju Svetskog prvenstva za košarkaše 2023. godine, ali je FIBA objavila konačnu listu koja je daleko kraća

7
A- A A+
Miloš Teodosić, FIBA, Rio, orlovi, Eurobasket Foto: MN Press

Mnogo država, uključujući i Srbiju, bile su zainteresovane za organizaciju Svetskog prvenstva za košarkaše 2023. godine , ali je Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) saopštila da su u trci za dobijanje domaćinstva po isteku zvaničnog roka ostala zvanično četiri kandidata.

Krajnji rok za podnošenje kandidature bio je 31. avgust, a FIBA je potom zaključala listu.

Pored Srbije, kandidaturu za organizaciju Svetsko prvenstva 2023. godine podneli su u prvom krugu, osim zemalja koje su ušle u najuži krug, i Australija, Nemačka, Hong Kong, Izrael, Poljska, a pominjao se i Katar

Pojedinačno to su Rusija i Turska, Argentina i Urugvaj podnele su zajedničku kandidaturu, baš kao i Japan, Indonezija i Filipini, tri zemlje koje su takođe ponudile da zajedno budu domaćini Mundobasketa 2023.

Na Svetskom prvenstvu 2023. godine učestvovaće 32 reprezentacije i to po novom sistemu, koji će prvi put biti primenjen za Mundobasket 2019. u Kini.

Nije poznato kada će FIBA definitivno objaviti ime domaćina Svetskog prvenstva 2023, ali se očekuje da će svi detalji biti poznati 2019. godine. Predviđeno je da taj Mundobasket bude odigran u periodu od 11. septembra do 22. oktobra.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti