Cvetković: Ubacujem debitante misleći na Tokio

Autor:

"Orlovi" će se u okviru EHF nedelje pripremati za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj, koje se održava u januaru 2018.

Cvetković: Ubacujem debitante misleći na Tokio Foto: MN Press

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković objavio je imena 22 igrača na koje računa za dve prijateljske utakmice sa selekcijom Austrije.

"Moramo da selektiramo najbolji tim, napravimo najbolju igru i u Split odemo da se sa svima nadigravamo, kako bi ostvarili najbolji mogući rezultat", rekao je Cvetković.

Rukometaši Srbije će od 20. oktobra trenirati u Kovilovu, a potom će 26. i 28. oktobra gostovati u Austriji.

"Pred nama je selektiranje i provera igrača za najsavremeniju igru. Postoji potreba za igračima u oba pravca, nema vremena za dve-tri izmene u svakom napadu. Ko to radi, neminovno gubi. Hoću 16 igrača osposobljenih da igraju i napad i odbranu", dodao je selektor.

Austrija je, prema rečima Cvetkovića, izabrana za protivnika jer ima islandskog trenera i jer igra sličan rukomet kao Švedska i Island, koje će "orlovima" uz domaćina, Hrvatsku, biti protivnici u grupnoj fazi EP.

"Doći ćemo do nekih saznanja, šta popraviti, u kom smeru ići. Spisak je malo širi, jer nismo imali prostora za rad ranije. Pored rezultata koji želimo, stalno moramo da ubacujemo u igru neke debitante, koji će nam značiti u perspektivi. Jer, naš dugoročni cilj je da napravimo dobar rezultat u Tokiju. Preko ovog EP i Svetskog prvenstva 2019, doći ćemo u olimpijsku godinu sa timom koji će se dosta razlikovati od ovog, u kome imamo neke igrače u poznim godinama. Zato sam, rizikujući, već ubacio neke mlade igrače, znajući šta nas čeka".

Na spisku Jovice Cvetkovića nalaze se:

golmani Strahinja Milić, Vladimir Cupara, Tibor Ivanišević i Dejan Milosavljev;

leva krila Dobrivoje Marković i Nemanja Ilić;

desna krila Bogdan Radivojević i Darko Djukić;

bekovi Marko Vujin, Nemanja Zelenović i Nikola Crnoglavac, Petar Nenadić, Žarko Šešum, Petar Djorđić, Momir Rnić, Nemanja Obradović, Darko Stevanović, Nemanja Mladenović i Stefan Ćirić;

pivotmeni Rastko Stojković, Mijailo Marsenić i Bojan Beljanski.

Povezano

Sve vesti