Crna Gora dobija luksuzni turistički eko rizort

Autor:

Crna Gora će za četiri godine dobiti luksuzni turistički eko rizort, koji će biti smešten u Nacionalnom parku Skadarsko jezero.

The Oberoi Luxury Resort and Spa Skadar Lake Montenegro An Eco Resort imaće hotel sa 51 apartmanom, površine od 80 do 300 metara kvadratnih, kao i 30 vila za iznajmljivanje. Turistički kompleks vredan 160 miliona evra gradiće Montenegro Resort Company i italijanska građevinska kompanija Pizzarotti, koji su i vlasnici, dok će hotelom upravljati indijska Oberoi grupa.

Međunarodno iskustvo partnera i primena ekoloških standarda u gradnji garantuju da će na obali Skadarskog jezera nići jedinstveni turistički rizort u Evropi, koji će redefinisati standarde luksuza.

"Naš rizort će istaći divlju lepotu vaše zemlje, koja je luksuz sama po sebi. U našem je najvećem interesu da očuvamo netaknutu lepotu Skadarskog jezera – ukoliko mi ne sačuvamo jezero kakvo je danas, ne možemo sačuvati ni naš biznis", rekao je Lionel Sonigo, predsednik Montenegro Resort Company.

Očekuje se da će izgradnja početi u prvoj polovini 2018. godine, a očekivani rok završetka gradnje je kraj 2022. 

Pored novog imena rizorta, koji je do sada bio poznat kao Porto Skadar Lake, danas je predstavljen i novi investitor u projektu, Pizzarotti Group. Italijanska kompanija sa preko 100 godina tradicije i iskustva posluje u 17 zemalja, a u Crnoj Gori pored novog rizorta gradi i Porto Novi u Kumboru.

"Neverovatan razvoj turističkog sektora i kvalitet investicija u Crnoj Gori privukao je pažnju našeg odeljenja za nekretnine. Ovde želimo da primenimo iskustvo stečeno radom na projektima u Monte Karlu, Njujorku, na francuskoj rivijeri i u Italiji”, kazao je generalni direktor kompanije Pizzarotti Đorđo Casina.

"Prvi put u Crnoj Gori koristićemo napredni metod fitofiltracije otpadnih voda, koje će se prečišćavati uz pomoć posebnih biljaka. Ekološki segment upotpunićemo korišćenjem geotermalne i energije dobijene iz solarnih panela”, najavio je Casina.

Izvor: Youtube

Biserom predivnog Nacionalnog parka Skadarsko jezero upravljaće indijski hotelski lanac,The Oberoi Group. U 2015. i 2016. godini čitaoci prestižnog časopisa za putovanja Travel and Leisure izabrali su Oberoi Group za najbolji svetski hotelski brend.

Povezano

Sve vesti