OVO ćete otkriti tek kad počnete da živite zajedno

Autor:

Neke zanimljive "sitnice" o osobi koju volimo isplivaju na površinu tek kad počemo zajednički život...

20
A- A A+

  Ako ste u vezi već neko vreme, volite se i ne možete više da podnesete da se ujutru ne budite zajedno, plan da počnete da živite zajedno zvuči kao najlogičnija stvar na svetu.

Ali, da li ste sigurni da se poznajete dovoljno? Da li ste svesni svih mana i vrlina, svih sitnih navika u spavanju, održavanju higijene? Verovatno ne, ili bar - ne u potpunosti.

Evo šta sve saznamo tek kad započnemo zajednički život:

Higijenske navike

Da li se tušira ujutru ili uveče? Ujutru i uveče? Kupa se u kadi ili samo "utrči" pod tuš? Da li sklanja nered za sobom, ili očekuje da "mali patuljci" to reše u toku noći? Koliko vremena provodi pred ogledalom? Ovo su sitnice, možda vam deluje da to i nije toliko važno, jer, ipak se vas dvoje volite najviše na svetu, ali... Kad počnete da živite zajedno, možda odjednom te sitnice postanu važne... Kad vam se piški, na primer, a osoba koju volite peva pod tušem već pola sata, blaženo nesvesna da cupkate pred vratima.

Navike u vezi sa spavanjem

Možda se ispostavi da uopšte nemate isti ritam, pa na kraju propadne vaša romantična ideja o tome kako ćete svake večeri utonuti u san zagrljeni... Možda se on budi u cik zore, a vi volite da spavate duže? Možda glasno diše, hrče, nemirno spava? Možda ćete već posle desetak dana "ratovati" oko ćebeta? Sve ovo i još mnogo toga ne možete znati dok ne počnete da živite zajedno.

Šta podrazumeva pod "vremenom za sebe"

Svako od nas voli da neko vreme provede sam sa sobom i svojim mislima. Ali, možda vaš partner ima drugačije shvatanje tog "vremena nasamo"? Na sreću, to je stvar dogovora. Ako osetite da vam treba više prostora - recite to partneru, što pre to bolje, piše YourTango.

Kako doživljava kućne poslove

Ovo može biti "minsko polje". To je jedna od stvari o kojima ništa nećete znati unapred. Jedini način da utvrdite koliko je osoba koju volite uredna, koliko je spremna da "učestvuje" u svakodnevnim sitnim poslićima po kući je da neko vreme živite zajedno. Ali, možda ne bi bilo loše da se unapred dogovorite. Ako se volite - oboje ćete biti spremni na male kompromise.

Jer, šta je malo prljavih sudova ili neispeglanog veša u odnosu na vašu ljubav? Prava sitnica, zar ne?

NISTE spremni za zajednički život ako…

Pre nego što počnete da živite zajedno…

Ah, te radosti zajedničkog života!

Povezano

Sve vesti