Sudski izvršitelj koči Pakistance

Autor:

FIFA neumoljiva.

3
A- A A+

Svetska fudbalska federacija suspendovala je u sredu Fudbalski savez Pakistana (PFF), sa trenutnim efektom zbog “neprimerenog uplitanja treće strane".

Podsetimo, FIFA zabranjuje bilo kakvo spoljno ili vladino uplitanje u rad nacionalnih fudbalskih federacija, pa otud i kazna...

"Kancelarija PFF i njegovi računi ostaju u nadležnosti izvršitelja kojeg je imenovao sud, što predstavlja kršenje obaveze PFF da samostalno upravlja svojim poslovima i bez uticaja trećih lica u skladu sa Statutom FIFA", saopšteno je iz svetske kuće fudbala.

Sudski upravitelj, koji predvodi PFF, imenovan je 2015. godine, pošto su navodi o korupciji unutar Saveza doveli do zakulisnih sukoba. Muška fudbalska reprezentacija Pakistana od tada nije odigrala niti jednu utakmicu.

"Suspenzija će biti skinuta kada se PFF uredi prema Statutu FIFA i kada kontrola računa bude vraćena savezu", ističu iz Ciriha.

Dok suspenzija ne bude skinuta, sve državne reprezentacije i pakistanski klubovi neće imati pravo nastupa na međunarodnoj sceni.

Povezano

Sve vesti