Delta tauer: Niče nova kula, pored Hajata

Autor:

Vlasnik "Delta holdinga” Miroslav Mišković oživeo je davnašnju želju da u Bloku 20, između hotela "Hajat" i nekadašnjeg sedišta kompanije, gradi oblakoder, pišu beogradski mediji.

0
A- A A+

Ako ste pomislili da Miroslav Mišković spava zimskim snom i ne haje što će Petar Matić, njegov suparnik na tržištu nekretnina, uskoro zidati kulu pored Ušća, grdno ste se prevarili.

Vlasnik "Delta holdinga” oživeo je davnašnju želju da u Bloku 20, između hotela "Hajat” i nekadašnjeg sedišta kompanije, gradi oblakoder.

Zato je inicirao izradu plana detaljne regulacije, a Skupština grada takvu odluku nedavno usvojila, za godinama zapušteni plac od 2,6 hektara u Ulici Milentija Popovića, na kome je pre osam godina planirao da podigne "Delta tauer" od 36 spratova i 144 metra visine, piše "Politika."

Miškovićev plan da gradi kulu svega nekoliko stotina metara udaljenu od Matićevog poslovnog centra "Ušće” pomrsila je pre tri godine studija visokih objekata.

Taj dokument je sve do aprila 2014. ograničio spratnost objekata i, da je pre četiri godine zidao "Delta tauer”, mogao je da računa samo na 50 metara visoko zdanje.

NOVI SIMBOL GRADA: Komad raja u Kneza Miloša FOTO

Zahvaljujući projektu "Beograd na vodi”, zbog kojeg je studija ukinuta, za Miškovića i investitore sa apetitima da se vinu u visine više nema prepreka.

Koliko visoko žele da idu u Bloku 20 gde planiraju da grade hotel i poslovnu zgradu, u "Delta holdingu” zasad ne žele da otkriju.

Tačku na visinu staviće svakako urbanisti kojima je poveren posao izrade plana detaljne regulacije sa analizom ispunjenosti kriterijuma za izgradnju visokog objekta. Taj plan finansiraće preduzeće "Delta ril estejt" i Urbanističkom zavodu Beograda kome je taj posao poveren platiti više od pet miliona dinara.

"Skyline Belgrade" VIDEO, FOTO

Isto gradsko preduzeće izradilo je pre dve godine plan detaljne regulacije Bloka 19 u Novom Beogradu.

Između nekadašnjih "Geneksovih” apartmana i hotela "Kraun plaze” „Delta” je već trebalo da sagradi poslovnu zgradu, u koju će, kako je ranije najavljivala ta kompanija, uložiti 25 miliona evra.

To zdanje trebalo je da bude prva zelena zgrada u Srbiji sertifikovana prema međunarodnim standardima. Zašto ne gradi i kada će početi “Delta” ne želi detalje da podeli s javnošću.

U novobeogradske blokove Mišković se iskrcao 2003. godine, kada je preko puta hotela “Hajat” sagradio sedište “Delta holdinga.”

Pet godina kasnije, carstvo nekretnina uvećao je sa još tri objekta u neposrednoj blizini. Za oko 150 miliona evra, tada je u paketu kupio poslovni prostor, “Geneks” apartmane, tenisku halu, energanu i hotel “Kontinental”. U njegovo renoviranje uložio je 40 miliona evra i otvorio ga kao “Kraun plazu” krajem 2013. Dve godine kasnije sedište holdinga prodao je banci Inteza.

Povezano

Sve vesti