Šešelj: Oprostimo se od Skota

Autor:

Poslanici Skupštine Srbije postavljali su danas pitanja sprskoj vladi. Vojislav Šešelj traži da američkom ambasadoru Kajlu Skotu bude uskraćeno gostoprimstvo u Srbiji.

13
A- A A+


Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj pitao je zašto Vlada Srbije nije proglasila ambasadora SAD u Srbiji Kajla Skota nepoželjnom osobom (persona non grata), "nakon što je napao ministra odbrane zbog pohvalnih reči o Vladimiru Lazareviću".

Šešelj je rekao da "Srbija treba da zna za čast i dostojanstvo i da uskrati gostoprimstvo Skotu".

"Upozoravam Vladu Srbije da bi morala više da povede računa o zaštiti Srba u Hagu, da im se poboljšaju uslovi", rekao je Šešelj.

Podsetite se na javnu polemiku Skota i ministra odbrane Aleksandra Vulina.

Poslanica Dosta je bilo Ana Stevanović upitala je Vladu kada će parlamentu uputiti predlog zakona kojim bi se okončalo privremeno umanjenje plata i penzija, dok je poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Marković tražio od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu da se oglase povodom tvrdnji Pokreta slobodnih građana da je u opštinama Vračar i Zvezdara došlo do povećanja broja birača u biračkom spisku.

U danu za poslanička pitanja, Marković je rekao da predstavnici pokreta "lažu" i stvaraju atmosferu da se priprema izborna krađa, a da se u stvari radi o pripremi terena za izboreni neuspeh koji ih čeka na beogradskim izborima.

Vulin: Srbija da bude ponosna na devedesete

On je pročitao obaveštenje o broju birača na opštini Vračar, gde kaže da je trenutno u birački spisakupisano 63.310 birača, a da je na predsedničkim izborima bilo upisano 63.656 birača, što je 346 birača više nego što je sada.

Anu Stevanović zanimalo je kada će u Skupštinu Srbije stići predlog zakona kojim će se ukinuti privremeno umanjenje plata i penzija koje je, kako je rekla, oročeno do 2017. godine.

Ona je upitala predsednika Srbije Aleksandra Vučića "kako je moguće da se tako brzo razvija Srbija i da li preti opasnost da se previše razvijemo", dok je ministra prosvete Mladena Šarčevića pitala da li će smeniti direktora Osnovne škole "Kralj Aleksandar Prvi" Milana Pušicu u Novom Beogradu, jer je, kaže, škola u zapuštenom stanju, ima 800 učenika i samo dva mokra čvora, nebezbedna je...

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović upitao je Vladu po kojoj ceni je prodat "14. oktobar" iz Kruševca i da li je tačno da je prodat za pola miliona evra. Prema njegovim tvrdnjama, samo kovačnica vredi dva miliona evra.

Ambasador SAD:Jedna izjava bi mogla da pokvari sve

On je pitao i da li je tačno da je jedan od rukovodećih ljudi u toj firmi rođak generalnog sekretara predsednika Srbije Nikole Selakovića.

Fatmira Hasanija iz Partije za demokratsko delovanje (PDD) zanimalo je šta će da se uradi kako bi se rešio problem građana u Preševskoj dolini kojima su ukinuti prekršajni sudovi.

Ivan Kostić iz Dveri pitao je direktora BIA koliko u Beogradu ima centara za prisluškivanje, gde se nalaze i da li je BIA tokom 2014. i 2015. godina nabavljala opremu za prisluškivanje, koja je proizvodnja i gde je instalirana.

Povezano

Sve vesti