Bosanci bi "Zeca" za selektora

Autor:

Teniski savez BiH uskoro će popuniti klupu Dejvis kup tima, a idealno rešenje bio bi osvajač Vimbldona 2001. godine

1
A- A A+

Goran Ivanišević nikada nije sedeo na klupi matične, hrvatske reprezentacije, ali bi ga komšije iz Bosne i Hercegovine rado videle na čelu njihove Dejvis kup selekcije.

Tamošnji mediji prenose da je Teniski savez Bosne i Hercegovine u potrazi za selektorom i da bi nekadašnji osvajač vimbldonske krune bio idealno rešenje za tu poziciju.

Ipak, od želje do realizacije dogovora dug je put. Direktor Teniskog saveza Bosne i Hercegovine Senad Hadžimešić rekao je da kontakta sa proslavljenim hrvatskim teniserom nije bilo, ali da će Upravni odbor uskoro održati sastanak na kojem bi moglo da se razgovara o toj ideji i naprave konkretni koraci.

"Zvaničnog kontakta između Teniskog saveza Bosne i Hercegovine i Ivaniševića još uvek nije bilo. Mi moramo da rešimo pitanje selektora što pre i nadam se da će se to dogoditi početkom sledećeg meseca. Ivanišević bi bio idealna opcija, ali koliko je to realno i moguće znaćemo tek ako do razgovora dođe. Ideja postoji i to je kraj priče. Nikoga još nismo kontaktirali. Uskoro ćemo imati sastanak Upravnog odbora, pa ćemo onda ostvariti i kontakte", rekao je za Radio Sarajevo Hadžimešić.

Dejvis kup reprezentacija Bosne i Hercegovine trenutno se takmiči u Prvoj grupi Evroafričke zone, a već duže vreme "kuburi" sa selektorom.

Još od vremena kada je Bojana Vujića zamenio Daver Vranić mnogi su bili nezadovoljni načinom na koji je izvršena smena. Nakon toga selektorska uloga poverena je Ameru Deliću, koji je neko vreme bio trener-igrač, međutim, zbog nesuglasica sa rukovodstvom Saveza on čak nije prisustvovao ulasku reprezentacije u Prvu grupu, nego je njegovu ulogu obavljao najstariji igrač Tomislav Brkić.

Goran Ivanišević (46), popularni Zec, koji je tokom igračke karijere osvojio Vimbldon 2001. godine i to sa specijalnom pozivnicom organizatora, najbolji renking u karijeri imao je u julu 1994. kada je bio drugi na ATP listi.

On već neko vreme radi kao trener. Najpre je sarađivao sa najboljim hrvatskim teniserom Marinom Čilićem, a potom je kratko bio član stručnog tima Tomaša Berdiha.

Povezano

Sve vesti