Guči odustaje od krzna, zauvek!

Autor:

Počevši od linije za proleće/leto 2018. ova modna kuća više neće koristi pravo životinjsko krzno ni u jednoj od svojih kolekcija.

3
A- A A+

Odlične vesti za ljubitelje životinja širom sveta i zaljubljenike u modu razvijene etike: modna kuća "Guči" konačno se pridružila Armaniju i Steli Makartni i zauvek izbacila krzno iz svojih kolekcija!

Počevši od linije za proleće/leto 2018. ova modna kuća više neće koristi pravo životinjsko krzno ni u jednoj od svojih kolekcija, prenosi britanski "Metro".

Izvršni direktor modne kuće "Guči" Marko Bizari objavio je ovu odluku u sredu, i potvrdio da ova kuća više nikad neće koristiti krzno nerca, lisice, zeca, rakuna niti bilo koje pravo krzno u svojim kolekcijama.

"Svest o društvenoj odgovornosti jedna je od osnovnih vrednosti za koje se Guči zalaže, i nastavićemo da radimo tako da životna sredina i životinje budu zaštićene", izjavio je Bizari.

"Radujemo se ovom novom poglavlju i nadamo se da ćemo primerom inspirisati druge da nam se pridruže, tako da industriju visoke mode promenimo nabolje", kaže Bizari.

Budućnost mode je - bez krzna!

"Guči" 3D cvikeri

Povezano

Sve vesti