Vučić: Srbija unapredila saradnju sa NATO

Autor:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je na sastanku sa zamenicom generalnog sekretara NATO-a Rouz Gotemeler da je izuzetno važno da NATO nastavi da sprovodi principijelan i statusno neutralan odnos prema Kosovu i Metohiji.

38
A- A A+

Vučić je naglasio da je NATO za Srbiju neizostavan faktor regionalne stabilnosti, te da je Kfor veoma važan faktor bezbednosti i opstanka srpske zajednice na Kosovu i Metohiji, kao i očuvanja srpskog kulturnog i istorijskog nasleđa.

"Amerika rasparčava Srbiju, rat Rusije i Zapada"

On je naveo da je saradnja Srbije i NATO-a u velikoj meri unapređena, kao i da je pojačano uzajamno poverenje, saopšteno je iz Službe za medije predsednika Srbije.

"Bombardovanje YU pokazalo da NATO izmišlja krize"

Vučić je naglasio da je Srbija vojno neutralna zemlja, bez namere da taj status menja, ali da je čvrsto opredeljena da sarađuje sa Alijansom u okviru programa Partnerstvo za mir, s ciljem očuvanja trajnog mira i bezbednosti u regionu.

Rusi čiste Srbiju od NATO bombi

"Tokom proteklih 11 godina učešća u programu Partnerstvo za mir, Srbija je ostvarila značajnu saradnju sa državama članicama NATO-a i partnerskim državama, primenjujući najbolja iskustva i standarde u modernizaciji i jačanju svojih oružanih snaga i odbrambenih kapaciteta", dodao je Vučić.

NATO bombardovanje Srbije pod lupom stručnjaka

Gotemelerova je ponovila stav Alijanse da prihvata opredeljenje Srbije da bude vojno neutralna, da u tome ne vidi ništa sporno i da to nije prepreka razvoju saradnje sa Srbijom u brojnim oblastima.

Brnabić: Sa SAD smo vojno bliži nego sa Rusima

Tema razgovora bila je i realizacija inicijative za korišćenje povereničkog fonda za deminiranje i uništavanje kasetnih bombi u Srbiji, koji će biti realizovan uz pomoć holandske Vlade.

Ruski list: NATO koristi Makedoniju protiv Srbije

Na sastanku u Beogradu, Vučić i Gotemelerova razgovarali su i o predstojećem susretu Vučića i generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga.

General NATO: Nagasaki - ISTINA o bombama na SRJ!

Povezano

Sve vesti