Nas su prestravile, a čega su se one plašile?

Autor:

Prošle su skoro četiri decenije kako smo čuli jezive bliznakinje i poziv "dođi da se igramo...". Znate li čega su se one bojale redeći sa Stenlijem Kjubrikom? Da se ne isflekaju!

2
A- A A+

Pre 37 godina bliznakinje Liza i Luiz Berns su se pojavile u ulozi duhova u čuvenom filmu Stenlija Kjubrika rađenom po istoimenom romanu Stivena Kinga .

Film je pratio porodicu koja se preko zime doseljava u hotel u Koloradu, koji naizgled deluje idilično ali zapravo ima bogatu istoriju nasilja i misterije. Dok istražuje istoriju hotela, otac počinje da doživljava natprirodna iskustva, a sve to prati njegov sin koji ima neobičnu moć "isijavanja".

I koji je jednog dana video...

U vreme kada su bliznakinje Liza i Luiz Berns snimale jezive scene imale su 12 godina. U kolektivnu svest urezao se nihov sablasni poziv: “Dođi da se igramo, Deni.... Uvek i uvek i zauvek.” Srećom po ljubitelje filma sklone noćnim morama, sestre Berns se posle ove male, ali zapažene uloge, nisu vraćale na veliki ekran.

Jezivi svet Stivena Kinga

Liza je diplomirala književnost, a Luiz je postala mikrobiolog.

Sada, u intervjuu magazinu "Entertainment weekly" Liza i Luiz otkrivaju kako je bilo izgovarati rečenicu "Come play with us Danny...".

"Stenli nam je govorio da iznova pokušavamo i iznova izgovaramo rečenicu. Nama se činilo da svaki put govorimo isto, ali on je svaki put čuo nešto drugo i tražio da ponavljamo".

Sestre su se prisetile i čuvenih plavih haljinica koje su nosile.

"Bile su napravljene od užasnog materijala. Kostimografi su našli samo dve plave haljinice, nisu mogli da nabave više, pa je 'krvava scena' snimljena poslednja, kako ne bismo isflekale haljine.

Sećam se da je jednom prilikom kostimografkinja donela divne plave haljine, s ružičastim cvetićima, ali nisu dovoljno ličile na ove u kojima smo snimale, pa su 'otpale' iz priče".

Luiza se prisetila i scene koja je u vama izazvala strah, a u njoj... "Sećam se da sam brinula kako ću se, u sceni u kojoj ležimo mrtve na podu, smrznuti. Sva ona krv, mislila sam da će mi biti hladno a u stvari je bilo samo lepljivo. Ipak, Stenli je doneo grejalice... Dugo nas je pripremao za tu scenu i razgovarao sa nama kako se ne bi plašile. Bio je divan čovek".

Izvor: YouTube

Povezano

Sve vesti