Bogdan (opet) povredio skočni zglob

Autor:

Naš as doživeo je povredu zbog koje je dva puta pauzirao tokom prošle sezone. Ipak, prvi izveštaji iz SAD upućuju na to da nije ništa ozbiljno.

Opet zglob, opet desni!

Bogdan Bogdanović nije završio utakmicu u kojoj se, do poslednje sekunde treće četvrtine, sjajno nadmetao sa kolegom iz reprezentacije i dobrim prijateljem, Milošem Teodosićem.

Pokušavajući da spreči šut rivala uz zvuk sirene, s pola terena, Bogdanović je prema izveštajima koji stižu iz Los Anđelesa doživeo distorziju desnog skočnog zgloba, zbog čega je prošle sezone u dva navrata morao da pravi pauze - u prvom i drugom delu sezone.

Bogdanović je uz pomoć saigrača i bez da se oslanjao na nogu prvo stigao do klupe, a potom produžio u svlačionicu iz koje se nije vraćao na parket.

Do povrede, uz ubačene tri trojke iz četiri pokušaja, Bogdan je bio među najefikasnijima u svom timu sa 13 poena.

Sakramento Kingsi ušli su drugo poluvreme bez povređenog Džordža Hila, pa je novinare okupljene ispred svlačionica dva tima u "Stejpls centru" zanimalo da li se već sada zna nešto više o pauzama koje očekuju i Hila i Bogdanovića.

Ako je sudeći prema ličnom utisku reportera lista "Sacramento Bee" - neće ih biti, odnosno nijedna od dve povrede nije ozbiljna.

Štaviše, novinar Džejson Džons objavio je da su, citiramo, "Bogdanović i Hil posle utakmice bili više zainteresovani za svoju porciju piletine i kolača nego za povrede".

Ako je ovo ujedno i dijagnoza - gledaćemo Bogdanovića 19. oktobra rano ujutru kada će Kingsi u prvoj zvaničnoj utakmici sezone dočekati Hjuston Roketse.

Povezano

Sve vesti