Nišlija preživeo sedam promila alkohola u krvi!?

Jedan sredovečni Nišlija postao je nedavno medicinski fenomen jer je uspeo da preživi sa sedam promila alkohola u krvi, piše danas beogradska štampa.

14
A- A A+

On je prevario čak i naučne proračune, prema kojima je već četiri promila smrtonosna doza.

Lekari Kliničkog centra u Nišu, gde je zabeležen ovaj slučaj, kažu da je njihov pacijent preživeo najverovatnije zbog toga što je dugogodišnji alkoholičar, pa mu se organizam uveliko navikao na maligane, piše "Informer".

"Ovaj pacijent je stigao u bolnicu nakon saobraćajne nesreće u Voždovoj ulici u Nišu. Tamo ga je udario automobil pošto se teturao nasred kolovoza", rekla je doktorka Slobodanka Milićević Mišić, specijalista toksikologije.

PREBIJEN: Zašto za volan sa 3,86 promila?

Lekari Hitne pomoći su ga zatekli bez svesti, verujući da je to posledica udarca.

Seo za volan pa "naduvao" 3,91 promila

"Međutim, kada je stigao u Klinički centar, ustanovljeno je da je nepovređen, ali da je trešten pijan. Prosleđen je na Kliniku za toksikologiju, gde su lekari ostali u šoku kada su mu izmerili čak sedam promila alkohola u krvi. Nikada u praksi nismo imali sličan slučaj, čak ni približan, među hiljadama pacijenata na našoj klinici. Bio je polumrtav, ali smo hitno reagovali i spasili mu život", rekla je Milićević Mišić.

Povezano

Sve vesti