Voša i Zemun posle decenije: Nisam baš ni pratio…

Vladimir Buač pre deset godina, kao 22-godišnjak na terenu Gradskog stadiona u Zemunu, danas kraj klupe. Njegov štoper Veselinović tek krenuo u školu...

Voša i Zemun posle decenije: Nisam baš ni pratio… Foto: MN Press - arhiva

Zemun i Vojvodina nisu se sastali tačno deset godina.

Novosadska ekipa je u toj deceniji boravila u vrhu Superlige, oscilirala od pete do druge pozicije domaćeg šampionata, dok su Zemunci po pet godina igrali u drugoj odnosno trećoj ligi, sve do tekuće sezone u kojoj su izborili plasman u elitni rang srpskog fudbala.

Ove subote (15.00) dve ekipe će se sastati po čak 44. put (25, 13, 5 - skor u korist Voše) na Gradskom stadionu u Zemunu, u premijernoj utakmici 13. kola Superlige.

Umesto šefa stručnog štaba "lala" Vladimira Buača, koji je bio sprečen da dođe na današnju konferenciju za medije, pojavio se "golobradi" štoper Radovan "Raša" Veselinović koji je upravo kod aktuelnog trenera novosadskog superligaša i dobio prve minute u seniorskom fudbalu.

Foto: MN Press - arhivaOd tada počeo je svaki meč, očekuje da će biti na terenu i za vikend.

"Utakmica dolazi posle reprezentativne pauze i neće nam biti lako. Dolazimo iz trenažnog procesa, odradili smo mini-pripreme, pa je stoga atmosfera odlična, a i fizički spremno ulazimo u meč. Nijedno gostovanje u Superligi nije lako, ali moramo da uđemo maksimalno koncentrisani", kazao je mladi štoper Veselinović, "vošino dete".

Ono što je zanimljivo jeste da je Veselinović u vreme odigravanja poslednjeg susreta između subotnjih rivala imao tek osam godina. Na terenu Gradskog stadiona u Zemunu, na kome je Vojvodina slavila 4:1 uz odlične partije Ranka Despotovića i Milana Davidova, nastupao je i sadašnji šef struke "lala" Vladimir Buač, koji je po godinama čak bliži igračkom nego trenerskom stažu.

Ali, za sada, i on i njegov učenik pokazuju ozbiljnost u "ranim" godinama.

Seća li se "Raša" uopšte tog meča?

"Ha... Dokaz da se u kratkom periodu svašta izdešavalo, eto Vladimir Buač je sada šef stručnog štaba i sigurno se seća te utakmice, pa i ima pozitivan motiv protiv Zemuna. Imao sam 7-8 godina tada, nisam baš ni pratio utakmice kada sam bio mali, ali nadam se da ću sada doprineti pobedi", iskreno, sa dečačkim osmehom, kazao je Veselinović koji je imao "vatreno krštenje" pred novinarima već posle četiri meča u seniorskom uzrastu.

Povezano

Sve vesti