"Sećamo se šta su Srbi radili na Kosovu"

Autor:

Fudbaler Skenderbega Bajram Jašanica za klupski sajt, bez ikakve potrebe, umešao politiku i dešavanja na Kosovu sa najavom utakmice protiv Partizana.

125
A- A A+

I laicima je jasno da utakmica albanskog Skenderbega i srpskog šampiona Partizana 19. oktobra u 3. kolu LIge Evrope (kao i revanš u Beogradu 2. novembra) neće biti tek samo sportski događaj (a trebalo bi).

Fudbal bi trebalo i MORAO da bude jedino važan, ali i pojedini akteri predstojeće utakmice dolivaju ulje na vatru, bez ikakve potrebe.

To je učinio fudbaler Skenderbega Bajram Jašanica koji je u izjavi za albanske medije i klupski sajt ovako najavio meč protiv Partizana:

"Što se tog meča tiče, biće veoma poseban duel. Još se svi sećamo šta su Srbi radili na Kosovu...Kosovo i dalje oseća posledice nasilja i masakra srpske države, pa je ovo definitivno poseban meč za mene. Moramo pobediti po svaku cenu".

Naravno, trebalo bi biti pametniji i izdići se iznad ovakih nefudbalskih stvari. A pogotovo bi to na umu trebalo da imaju pojedini navijači Partizana, koji su svojim delima doprineli da crno-beli dve utakmice u Evropi igraju pred praznim tribinama.

I navijači i klub bi morali da učine sve da u Beogradu ne bude nijednog incidenta, nijedne baklje, petarde, a pogotovo ne bilo kakvih političkih poruka, koje bi mogle skupo da koštaju srpskog šampiona. Možda čak i izbacivanja iz Evrope, jer je poznato da su crno-beli pod lupom UEFA zbog raznoraznih stvari. 

Zbog Partizana biciklom u Albaniju!

Povezano

Sve vesti