Vučić o sukobu Vulin-ambasador Skot

Nije neka velika tajna "da Skot nije oduševljen Vulinom, niti da Vulin nije oduševljen Skotom", rekao je predsednik Aleksandar Vučić. Evo na čijoj je strani u polemici oko odnosa prema haškom osuđeniku generalu Vladimiru Lazareviću.

43
A- A A+

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne vidi problem u polemici ministra odbrane Aleksandara Vulina i ambasadora SAD u Beogradu Kajla Skota.

"Ne vidim tu neku veliku raspravu. Slatko sam se nasmejao kada sam video na koji je nivo to podignuto", kazao je Vučić novinarima po završetku Beogradskog bezbednosnog foruma.

On je rekao da je "po prirodi stvari" na strani državnih organa Srbije, ali je i dodao da "nije baš tajna "da Vulin nije oduševljen Skotom i da Skot nije oduševljen Vulinom".

Odgovarajući novinarima na pitanje o nedavnoj polemici ambasadora SAD Kajla Skota i ministra Aleksandra Vulina, Vučić je rekao:

Ambasador SAD:Jedna izjava bi mogla da pokvari sve

Podsećamo, ambasador SAD u Srbiji upozorio je da bi jedna izjava, poput one ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina o haškom osuđeniku Vladimiru Lazareviću, mogla da pokvari višemesečni trud u poboljšanju slike Srbije u Americi.

Američki ambasador tada je na na svom Twitter profilu podelio tekst koji je objavio "Vašington post" sa naslovom "Srpski ministar odbrane hvali osuđenog ratnog zločinca" i napisao sledeće:

Priloženi tekst bavi se govorom koji je ministar odbrane Aleksandar Vulin održao u subotu u Nišu, gde je, između ostalog, naveo da je "prošlo vreme stida", i da "nastupa vreme tihog ponosa kada Srbija neguje i čuva uspomene na sve koji su je branili".

Vulin je tada rekao da su svi koji su branili Srbiju "najhrabriji među hrabrima", misleći i na prisutnog generala u penziji Vladimira Lazarevića, koji je bio osuđen, a zatim pušten na slobodu posle odslužene dve trećine kazne u Haškom tribunalu.

Vulin: Srbija da bude ponosna na devedesete

Na komentar ambasadora Skota reagovao je ministar Vulin koji je, između ostalog rekao, rekao:

"Lazarević je slobodan čovek, a moje je pravo da poštujem i njegovu borbu i borbu mog naroda. Da li treba da hvalim bombardovanje i tražim opravdanje za otcepljenje KiM? Ne znam vojsku koja bi se odrekla i postidela generala Lazarevića, a ja sigurno neću. I kao što već nedeljama možemo da vidimo po medijskim napadima na mene, ja sam spreman da platim cenu za to", zaključio je ministar Vulin.

Povezano

Sve vesti