Borovčanin vodi srpski boks: Hvala Vučiću!

Autor:

Bivši šampion Evrope u WBO verziji Nenad Borovčanin jednoglasno je danas izabran za predsednika Bokserskog saveza Srbije. "Veliko hvala predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na podršci i obezbeđenim uslovima", izjavio on.

6
A- A A+
Nenad Borovčanin Foto: MN Press/arhiva Nenad Borovčanin

Borovčanin je dobio jednoglasnu podršku 47 delegata na sednici Izvršnog odbora Bokserskog saveza Srbije.

Njegov pomoćnik u narednom četvorogodišnjem mandatu biće Miloš Gobeljić.

Po izboru na čelnu funkciju, Borovčanin je rekao da će mu prioritet biti aktiviranje besplatne škole boksa na teritoriji cele Srbije, edukacija trenera da stvaraju bokserske šampione, ali, pre svega dobre ljude i poštene i radne građane Srbije.

Cilj će biti povratak srpskog boksa na međunarodnu scenu.

"Već od 1. novembra naša reprezentacija, nakon tri godine pauze, ide na tronedeljne pripreme, za veliko i izuzetno značajno takmičenje koje nam sledi na nacionalnom nivou, 'Zlatnu rukavicu' koja će biti održana u beogradskoj Areni 25. novembra. Velika zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na podršci i obezbeđenim uslovima, kako bi ovo nekada prestižno takmičenje ponovo ugledalo svetlost onakvu kakva je krasila pre par decenija. Velika zahvalnost jer bez države boks ne može na šampionski vrh", istakao je novi predsednik Bokserskog saveza Srbije.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti