Ovo morate videti: GT-R na daljinski

Autor:

Ekipi iz "Nisana" je ili mnogo dobro ili mnogo dosadno. Verujemo da je, ipak, ovaj prvo u pitanju

Vest nedelje nam stiže iz britanskog "Nisana" koji su napravili jedinstveni "GT-R /C".

Japanski proizvođač ove godine obeležava dve decenije od kako je postao deo "Gran Turismo" ekipe. A kako sledeće nedelje stiže i dugoočekivani nastavak ove popularne franšize – Gran Turismo Sport, "Nisanovo" je odlučilo da ove dve prigode obeleži unikatnim GT-R-om.

Provozajte hibrid od 750 "konja"

U pitanju je model kojim se upravlja daljinski i to preko PS4 kontrolera, jer će nova igra biti dostupna samo na ovoj igračkoj konzoli. Dorađeni automobil sada nosi ime GT-R /C (R/C – remote control, daljinska kontrola) i može da dostigne brzinu od 315 km/h!

Priliku da proba ovaj jedinstven model je dobio Velšanin Jan Mardenboro, jedan od najuspešnijih polaznika "Nisanove GT akademije" koja od najboljih virtuelnih vozača pravi najbolje prave vozače.

Naravno sve je probano u kontrolisanim uslovima i to na legendarnom Silverstonu. Jan je sa PS4 kontrolerom seo u helikopter i "provozao" GT-R /C po "National Circuit" stazi prosečnom brzinom od 122 km/h. Maksimalna brzina je bila 211 km/h.

"Ovo je bilo potpuno jedinstveno iskustvo. GT-R /C je spojio dva moja sveta u jedan – gejming i motosport, kao nikada do sada." – izjavio je nakon vožnje mladi Jan.

Nakon ovoga, ovaj poseban model će se koristiti u cilju edukacije dece u britanskim osnovnim i srednjim školama.

Pogledajte kako je sve ovo izgledalo:

Izvor: YouTube

Povezano

Sve vesti