Burek teži oko 650 kilograma, što je između četiri i pet hiljada porcija, a priprema je trajala oko šest sati u lokalnom restoranu, čiji su kuvari razvili kilometar i po kora.
Prvobitno planirana porcija ćevapa "hiljadarka" povećana je na 1.500 ćevapa.
"Podelićemo burek sa narodom i deo ćemo poslati službama koje o nama brinu 24 sata, a to su vatrogasci, hitna pomoć, policija i Univerzitetski klinički centar. Naravno, imamo mnogo donacija danas od više privrednih subjekata prema institucijama koje rade s decom", rekao je za agenciju "Anadolija" Omer Isović, organizator prvog tuzlanskog Gastro šoua.
Isović je najavio da će u roku od tri meseca stići potvrda da li je oboren Ginisov rekord, te dodao da je do sada najveći burek na svetu napravljen u Ljubljani i prečnika je 5,5 metara, ali nije ušao u Ginisovu knjigu rekorda.
"Želeli smo burekom i ćevapima da skrenemo pažnju domaćoj i svetskoj javnosti na naša tradicionalna jela, iako su Slovenci zaštitili ćevap, on je bosanski i uvek će biti. I još nešto, na kraju, burek je sa mesom", poručio je Isović, te otklonio dilemu u vezi s nazivom ovog slasnog jela, kojeg nazivaju još i "kraljem pita".
Pogledajte fotografije sa tog događaja:
Ovo je sastav Zvezde za Štutgart: Šok na golu, ni Ilić ni Glazer!
Partizan se hitno oglasio zbog Mirotića: Evroliga reagovala, klub podneo i krivične prijave!
"Napala me je pod dejstvom alkohola, to je istina!" Prvo oglašavanje Slobode nakon incidenta na parkingu
Srbija dobija organizaciju Evropskog prvenstva sa Albanijom? Radujko razgovarao sa UEFA, otkrio sve!
Mondo ukrštenica za 27. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!