OSTAVKA!

Autor:

Beogradski superligaš, posle neuspešnog početka sezone, menja trenera. Već šest klubova Superlige je menjalo trenera u prvoj fazi prvenstva.

15
A- A A+
Gordan Petric Gordan Petrić Foto: MN Press

Gordan Petrić od danas više nije trener prvog tima Rada.

Očekivano, manje-više, pogotovo posle poraza od Spartaka na Banjici proteklog vikenda i onoga što je Petrić rekao odmah posle meča. A upravo je ta njegova izjava izazvala mnogo komentara, jer smo prvi put čuli nekog trenera da ne traži raznorazne alibije, već je pošao od sebe.

"Ono što je vrlo bitno za mene kao trenera i čoveka - mora dobro da se razmisli. Ne možemo stalno da govorimo da su igrači krivi. Treba da se zapitam pre svega ja, a i ljudi koji rade sa mnom, šta se sve dešavalo do ovog kola. Prošlo je dosta utakmica, nismo uzeli neke bodove koje smo očekivali, tako da treba dobro da se razmisli i da se vidi kako dalje", rekao je Petrić posle poraza od Spartaka u 13. kolu Superlige.

Dva dana kasnije Rad je saopštio da je Petrić podneo ostavku.

On je preuzeo Rad sredinom juna i od tada je ekipu predvodio na 13 prvenstvenih i jednoj Kup utakmici, pri čemu je ostvario učinak od tri pobede, devet izgubljenih i dve nerešene utakmice. Rad je trenutno na 14. mestu na tabeli Superlige sa osam bodova, koliko ima i pretposlednji Javor, sa samo jednim više od "fenjeraša" Borca.

FK Rad je u saopštenju izrazio žaljenje što "i pored odlične atmosfere koja je napravljena od strane Gordana Petrića i velikog truda celokupnog stručnog štaba nisu ostvareni bolji rezultati. Gordanu Petriću još jednom hvala na svemu što je učinio i želimo mu mnogo sreće u nastavku karijere, kao i u životu, uz napomenu da će za njega vrata našeg kluba uvek biti otvorena".

Ekipu Rada će u narednom periodu predvoditi Slađan Nikolić.

Rad je šesti superligaški klub koji je već u prvoj fazi takmičarske sezone promenio trenera (a pojedini su već napravili nekoliko rokada).

EVO SPISKA SVIH KLUBOVA i TRENERA:

PARTIZAN: Miroslav Đukić; 

CRVENA ZVEZDA: Vladan Milojević;

VOJVODINA: Nenad Vanić, pa Vladimir Buač

MLADOST LUČANI: Nenad Neško Milovanović. 

RADNIČKI NIŠ: Peter Pakult, pa Ivan Jević, pa Milan Đuričić

NAPREDAK: Nenad Sakić, pa Milorad Kosanović.

VOŽDOVAC: Ilija Stolica. 

JAVOR: Srđan Vasiljević, pa Vlado Jagodić

ČUKARIČKI: Nenad Lalatović.

SPARTAK: Aleksandar Veselinović. 

RAD: Gordan Petrić, Slađan Nikolić v.d.

RADNIK: Simo Krunić.

BAČKA: Dragan Ivanović, pa Zvezdan Milošević.

BORAC ČAČAK: Igor Spasić.

Povezano

Sve vesti