Portis krošeom hospitalizovao Mirotića!

Autor:

Prema jednoj verziji, Mirotić nije bio spreman za udarac saigrača s kojim se bori za ulogu startera. Prema drugoj, dva puta je odgurnuo Portisa pre nego što je završio na podu, pa u bolnici.

Dugo čekana NBA sezona, 72. po redu, trebalo je da počne derbijima Klivlend Kavalirs - Boston Seltiks, odnosno Golden Stejt Voriors - Hjuston Rokets, ali je počela "blokbaster" vešću o tuči na treningu Čikago Bulsa.

The Vertical je objavio da je 22-godišnji Bobi Portis hospitalizovao saigrača Nikolu Mirotića (26), polomivši mu vilicu udarcem pesnicom nakon što su se pokačili na jednom od poslednjih treninga "bikova" pred premijeru u Torontu.

/JEZIVA POVREDA HEJVORDA/

Mirotiću je od siline udarca 211 centimetara visokog krilnog centra draftovanog pre dve godine napukla vilična kost i on je momentalno prevezen u bolnicu, a za sada je poznato samo da je stavljen na listu povređenih igrača na neodređeno vreme.Mirotić i Portis borili su se za ulogu startera na poziciji krilnog centra u Hojbergovoj rotaciji.

Prvi izveštaji iz Ilinoisa govore o tome da je došlo do svađe, popularnog "trash talkinga" i potom guranja, a da je onda Portis, citiramo, iznenadio Mirotića krošeom za koji španski košarkaš crnogorskog porekla nije bio spreman.

Doduše, ESPN u svom izveštaju tvrdi da je Mirotić dva puta odgurnuo Portisa pre nego što je dobio koban udarac usled kojeg je završio u skoro besvesnom stanju, na parketu.

"Mirotić je pao na pod i ležao nekoliko minuta", objavio je novinar Adrijan Vojnarovski.

Mirotić je letos kao slobodan agent potpisao dvogodišnji, 27 miliona dolara vredan ugovor sa Bulsima i vratio se u njihove redove nakon što je u prve tri sezone od dolaska iz Real Madrida beležio prosečno 10,8 poena, 5,3 skoka i 1,2 asistencije.

Čikago, trenera Freda Hojberga, draftovao je Portisa pre dve godine kao 22. pika, a on se za sada nametnuo sa skromnih 6,9 poena i pet skokova po utakmici.

Dok se američka javnost naslađivala ovim uvodnim incidentima u kampu renoviranih Bulsa, klub je objavio da će Mirotić morati da bude operisan, a da se razmatra i kazna za izgrednike.
Povezano

Sve vesti