Drinčić opominje: Ne možemo ovako u Evropu

Autor:

"Do decembra ću znati da li sam pravi i da li smo pravi".

2
A- A A+
Nikola Drinčić Čukarički Foto: MN Press

Nikola Drinčić stigao je ovog leta na Banovo brdo kao jedno od najvažnijih pojačanja i kad je sezona počela preuzeo ulogu kapitena.

Kao vođa ekipe Nenada Lalatovića i igrač čija reč među "brđanima" ima posebnu težinu, poznati vezista otvoreno je u razgovoru za klupski sajt govorio o igri Čuke.

Posle remija sa Javorom (0:0), nekadašnji internacionalac rekao je šta je potrebno za bolji Čukarički.

"Moramo jače i bolje ako želimo da postignemo dobar rezultat, a da bi ga postigli moramo da živimo za taj uspeh. Nisam zadovoljan dosadašnjim rezultatima. Jeste da su otišli igrači, da se dosta toga promenilo, ali ako hoćeš da igraš Evropu moraš da pobeđuješ u kontinuitetu, a ne tri pobediš, pa kod kuće igraš nerešeno. Tako nećemo zaslužiti mesto među četiri najbolje ekipe", rekao je Drinčić.

Nekadašnji igrač Partizana, Amkara, Spartaka iz Moskve otvoren je u kritici, ali i dodaje da svi u svlačionici znaju šta bi trebalo da rade.

"Ja sam igrač kao i moji drugovi, nemam šta da pametujem, oni su dovoljno pametni da bi znali da moramo jače i bolje da igramo", dodao je Drinčić.

Lalatović u problemu: Treći put krećem ispočetka"U Čuki kao da niste u Srbiji"

Drinčić o uslovima rada na Banovom brdu govori veoma lepim rečima: "Bez namere da se nekom dodvoravam, u Čukaričkom se radi kao da niste u Srbiji. Tvoje je da igraš, a sve ostalo nam je obezbeđeno".

Čukarički posle 13 odigranih kola zauzima sedmo mesto na tabeli, sa 21 osvojenim bodom. Uz veliki broj odlazaka i značajne "kadrovske" probleme, Lalatovićev tim je u poslednja dva meseca ostvarivao lošije rezultate na svom terenu, gde su bodove osvojili Radnički Niš (0:0), Radnik (1:2) i Javor (0:0).

"Da bi pobeđivali moramo da damo više od našeg maksimuma, jer očigledno je da ni od koga nismo bolji ako ne damo 200 odsto svojih mogućnosti", poručio je Drinčić.

Pred Čukom su sada utakmice protiv Spartaka, Voždovca, Vojvodine i Napretka. Prvi izazov očekuje ih u subotu, u Subotici od 15 časova.

"Imamo priliku da se domognemo našeg cilja. Igramo sa direktnim konkurentima, koji hoće Evropu isto kao i mi. Nemamo nikakav izgovor. Ako ih pobedimo bićemo ispred njih, a ako ne to će značiti da nemamo kvalitet da budemo ispred. Ja to tako gledam. Sve je u našim nogama i sami od sebe zavisimo".

Kao kapiten i kao lider tima, Drinčić svoje ambicije preklapa sa klupskim.

"Nije mi prvi put da sam kapiten, bio sam i u Krasnodaru. Znam šta to znači, a sve sam isto radio i bez trake. Nema pritiska zbog toga, ja pritisak sam sebi nabijam jer hoću da pobeđujemo. Kad odem iz kluba da kažem - bio ti je zadatak da budeš među četiri i ako sam ga ostvario biću srećan, a ako nisam smatraću da sam neuspešan. Ima još deset utakmica i do decembra ću znati da li  sam pravi i da li je ekipa bila prava", podiže borbenu gotovost vezista "brđana".

Povezano

Sve vesti