Matić tešio Mileta posle greške, Žoze ga hvalio!

Autor:

Srpski reprezentativac pokazao kakva je ljudina...

Velika je faca Nemanja Matić!

Srpski reprezentativac zagrlio je i tešio Mileta Svilara (18), nadamo se budućeg reprezentativca naše zemlje, nakon susreta u kom je mladi golman postao rekorder Lige šampiona, stekao simpatije Žozea Murinja, navijača Benfike, ali i napravio kobnu grešku koja verovatno znači da "orlovi" neće proći u drugu fazu Lige šampiona pošto ostaju na nula bodova...

Svilar će sigurno noćas sanjati slobodan udarac sa leve strane, tokom kog je on izašao visoko i ostavio prazan gol, a Rašford pokušao da ga lobuje... Mile je uhvatio loptu, ali prešao sa njom gol-liniju, što je tehnologija ubrzo potvrdila i arbitru.

I pokazao je na centar, a meč se i završio tim rezultatom: Benfika - Junajted 0:1!


S obzirom na to da je ovo treći trijumf "crvenih đavola", a da je Bazel slavio u Moskvi (2:0) i ima šest bodova, ostaju male šanse da se Benfika plasira u nokaut fazu kao tim koji na polovini takmičenja nema nijedan osvojen bod.


Osamnaestogodišnjem golmanu, koji je ostatak susreta bio veoma samouveren, ovo je bilo "vatreno krštenje", a Nemanja Matić, jedini Srbin u dresu Junajteda ove večeri, nasuprot trojici u dresu Benfike (Svilar, Živković, Fejsa), dao mu je nekoliko saveta nakon susreta...

I ne samo on.

I Žoze Murinjo je govorio o mladom golmanu.

"Znam koliko je dobar i to sam rekao i igračima. Imali smo i neke podatke oko prekida i hteli smo da ga testiramo, da ga opteretimo posle kornera i da bude pod pritiskom, pošto smo znali da rizikuje", kazao je Murinjo i poentirao: "Samo najbolji golmani rizikuju kao on. Imali smo sreće!".

Ostaje nam još samo da se nadamo i da je Nemanja Matić posavetovao dosadašnjeg golmana belgijskih mlađih kategorija i da se "prešalta" na očevu zemlju - Srbiju.

Povezano

Sve vesti