POTREBNO:
- pasta u obliku školjke, za četiri osobe
- maslinovo ulje, pola šolje
- karfiol, glavica srednje veličine
- kašika žalfije
- pola kašike kapra
- beli luk, kašičica
- rendana kora od pola limuna
- crveni i crni biber, so
- sir kravlji, srednje tvrd
- rikota sir, oko osam kašičica
- pekorino, ili neki drugi sličan stariji i jači sir, oko 100 grama
- kašika seckanog peršuna
PRIPREMA:
Pastu obarite. Na ulju propržite karfiol i pomešajte ga sa pastom. Dodajte žalfiju, kapar, beli luk, limunovu koru, biber, posolite.
Sve dobro promešajte, a potom dodajte rendani sir, i pola sipajte u nauljeni pleh. Preko toga stavite rikotu, a zatim ostatak smese. Na kraju dodajte rendani pekorino, peršun i još malo maslinovog ulja.
Pecite u rerni oko 30 mi nuta na 400 stepeni.
Pogledajte video:
Još sjajnih recepata pogledajte u:
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte