Francuski umetnik ponovo prkosi Trampu (VIDEO)

Autor:

Jedno od glavnih obećanja Donalda Trampa u kampanji za predsednika SAD bilo je da će izgraditi zid na granici sa Meksikom, čiju će izgradnju plati Meksikanci. Francuski umetnik JR ponovo je ukazao na besmisao politike podela.

0
A- A A+

Ubrzo posle izbora za predsednika SAD Tramp je i potpisao direktive za izgradnju zida kako bi stao na put ilegalnim migrantiam.

Zid treba da bude dugačak čak 3.200 kilometara i da se prostire duž američko-meksičke granice.

Stavio potpis: Niče Trampov zid ka Meksiku!

Na pojedinim delovima američko-meksičke granice zid već postoji.

U blizini graničnog prelaza Tekate, oko 64 kilometra jugoistočno od San Dijega, francuski umetnik koji se potpisuje inicijalima JR, ponovo je postavio umetničku instalaciju kod zida.

PICNIC AT THE BORDER - Video by @chopemdownfilms

A post shared by JR (@jr) on

Reč je o stolu koji "poreseca zid" i spaja američku i meksičku teritoriju. Na stolu su oslikane "oči sanjara", a za njim zajedno obeduju Amerikanci i Meksikanci.

Thanks to all the daydreamers that joined us yesterday #PicNicAtTheBorder @marc

A post shared by JR (@jr) on

Ljudi sa obe strane zida jedu istu hranu, piju istu vodu, slušaju istu muziku… Na taj način ovaj francuski umetnik je ponovo želeo da skrene pažnu javnosti na probleme migranata i besmislene podele.

Nešto ranije, umetnik JR je na istom mestu postavio džinovski crno-beli portret meksičkog dečaka, visok čak 20 metara. Instalacija prikazuje meksičkog dečaka koji radoznalo gleda preko ograde na teritoriju SAD.

Love this animation @serial_looper

A post shared by JR (@jr) on

Tramp od Meksikanaca traži da plate zid

Povezano

Sve vesti