Obradović: Pravi problem je na relaciji NBA - FIBA

Autor:

Trofejni trener o "ratu" FIBA i Evrolige i "glavnom krivcu" koji je izazvao mnogo problema

0
A- A A+
Željko Obradović Fenerbahče Foto: MN Press

Višemesečna agonija na relaciji FIBA - Evroliga se nastavlja i zadaje trenerima, selektorima i igračima sve više glavobolje. Početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo se bliži, a dogovora nema, pa je pitanje na koje će igrače selektori moći da računaju.

Najtrofejniji evropski trener Željko Obradović stao je u odbranu Evrolige, koja neće pomerati svoje mečeve i i praviti ustupak FIBA, kako bi košarkaši koji nastupaju u najjačem evropskom takmičenju mogli da igraju za reprezentacije tokom novembarskih i februarskih "prozora".

Trener Fenerbahčea tvrdi da problem nije na relaciji FIBA - Evroliga, već između NBA i FIBA. On kaže da klubovi u najjačoj ligi sveta ne samo da neće pustiti igrače da igraju kvalifikacije, već ne žele ni da razgovaraju.

"Hoće li NBA igrači igrati za reprezentaciju? Neće. Pravi problem je zapravo između FIBA i NBA lige, a ne između FIBA i Evrolige. Glavni problem je NBA, jer oni nisu zainteresovani za razgovore. Sada je pritisak na igračima koji moraju da naprave izbor. U NBA ligi igra 130 igrača od čega su 75 Evropljani i nijedan neće igrati za reprezentaciju. To je dokaz da Evroliga nije problem", poručio je Obradović.

Povezano

Sve vesti