Silovanje: "Same ste krive kad se tako oblačite"

Autor:

Popularna dizajnerka lupila, pa se sada izvinjava. Mada, ima i onih koji je podržavaju. Šta vi mislite o tome?

43
A- A A+

Dona Karan je na pitanje novinarke "Dejli mejla" da prokomentariše slučaj "Holivudski silovatelj" i priznanje mnogih glumica da su bile žrtve seksualnih napada Harvija Vajnstina, rekla da su "same to tražile, s obzirom na način na koji se oblače".

Međutim, brzo je shvatila da to baš i nije bilo mudro što je rekla, pa je počela da se izvinjava, i to skoro svakog dana u različitim medijima.

"Bila sam umorna, iscrpljena, kada sam to rekla, a i moje reči su izvučene iz konteksta", jedan je od izgovora Done Karan.

Holivudski silovatelj: "Svi grešimo"

"Izuzetno žalim i izvinjavam se svim žrtvama, kao i svima koje sam uvredila", rekla je takođe i dodala da razume sve koji je kritikuju, jer je sada i sama šokirana kako je to, uopšte, mogla da kaže.

A šta je, zapravo, rekla?

"Kakvima se mi same prikazujemo? Kako se predstavljamo kao žene? Da li mi same to tražimo predstavljajuću svu senzualnost i seksualnost? Pogledajte šta se sve dešava širom sveta, kako se žene oblače i šta traže prosto predstavljajući se na način na koji to rade. Šta traže? Problem."

Terali je da se slika gola!

"Ti si ološ u fensi haljini", poručila joj je na Twitteru Glumica Rouz Mekgovan, koja je takođe bila žrtva seksualnog zlostavljanja, i koja je jedna od mnogih koje osuđuju Donu Karan zbog njene izjave.

Međutim, ima i onih, doduše malobrojnih, koji kažu da su žene ponekad zaista same krive što ih muškarci napadaju jer su isprovocirani oskudnom garderobom devojaka.

Šta vi mislite o tome? Pišite nam u komentarima.

Povezano

Sve vesti