15 stvari koje niste znali o "kalisi" (FOTO,VIDEO)

Lepa glumica Emilija Klark danas slavi rođendan, a mi vam otkrivamo malo poznate činjenice o njoj!

4
A- A A+

Kalisi danas slavi 31. rođendan!

Dok nestrpljivo čekamo poslednju sezonu "Igre prestola", upoznajemo vas sa malo poznatim činjenicama o kalisi, Neopečenoj, majci zmajeva, prvoj svoga imena... Deneris Targarjen!

Puno ime joj je Emilija Izabel Jufimija Rouz Klark.

Za glumu se zainteresovala kada je bila mala, pošto joj je tata bio pozorišni tonac.

Gledaoci POVRAĆALI zbog nove serije Džona Snežnog!

Kada je bila klinka, zezali su je zbog istaknutih obrva. Mama joj je branila da ih čupa i rekla da će joj biti "zahvalna kada odraste".

Visoka je 157 centimetara i nadimak joj je Mili.

Roditelji su bili užasnuti njenom idejom da postane glumica.

"Tati sam saopštila da planiram da se bavim glumom, rekao je da postoji samo jedna rečenica koju bi trebalo da naučim. Pitala sam, koja, a on je rekao – da li želite i pomfrit uz to," rekla je ona u jednom intervjuu.

Evo zašto OBOŽAVAMO Tiriona!

U poslednjem trenutku je zamenila Tamzin Merčant u ulozi Deneris Targarjen, nakon što je pilot epizoda već bila snimljena. Ni dan-danas nije poznato zašto je Merčantova izbačena iz serije, a Emilija je imala samo 24 sata da se spremi za audiciju.

Izvor: YouTube

Voli jahanje, klizanje, veslanje i skijanje.

Voli i činjenicu da je retko prepoznaju u javnosti, jer inače ima tamnu kosu.

Izvor: YouTube

Jedan od omiljenih filmova joj je "Clueless" iz 1995. godine.

Izvor: YouTube

Uloga šašave devojke koja brine o mladiću koji želi da se ubije u filmu "Me before you" toliko ju je inspirisala, da je istetovirala bumbara na jednom prstu. U videu će vam objasniti i zašto.

Izvor: YouTube

Odbila je ulogu Anastasije Stil u "50 nijansi sive", zbog "preterane golotinje".

Svira flautu, klavir i gitaru. I divno peva!

Izvor: YouTube

Zamalo smo je gledali u "Marvelovom" univerzumu, pošto je bila na audiciji za ulogu Šeron Karter u filmu "Kapetan Amerika: Zimski vojnik", ali su producenti ipak uzeli Emili Vankamp.

Zamalo je "završila" i u "DC" svetu, pošto su je razmatrali za ulogu Čarobnice u filmu "Suicide squad". Ipak, ulogu je dobila Kara Delevinj.

Doživela je pravu zdravstvenu dramu – pozlilo joj je posle izvođenja predstave "Doručak kod Tifanija" 2013, i u bolnici je utvrđeno da joj je pukla moždana aneurizma. Srećom, lekari su je u potpunosti oporavili.

Povezano

Sve vesti