"Pitajte Nikolića zašto nije došao"

Autor:

Predsednik Srbije i vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u dobrim odnosima sa osnivačem SNS i bivšim predsednikom Tomislavom Nikolićem.

Vučić kaže i da je "njegova (Nikolićeva) stvar" to što nije došao na proslavu devet godina od osnivanja te stranke u subotu na Tašmajdanu.

"Imamo dobre odnose, ali pitajte njega (zašto nije došao). To je njegova stvar da li želi da dođe ili ne", rekao je Vučić u Pančevu na pitanje zbog čega Nikolić nije došao na proslavu partije koju je osnovao.

Vučić je rekao da se u petak video sa Nikolićem da bi razgovarao o odnosima sa Rusijom i Kinom a da su u subotu bili zajedno u Kragujevcu na obeležavanju Velikog školskog časa.

Nikolić je 2008. godine osnovao SNS kada je napustio Srpsku radikalnu stranku. Četiri godine kasnije pobedio je kao kandidat te stranke na predsedničkim izborima, nakon čega je podneo ostavku na čelnu funkciju i stranku prepustio Vučiću. Izrazio je želju da ga stranka predloži i za drugi predsednički mandat 2017. godine, a SNS je ubedljivom većinom predložio Vučića, koji je i pobedio u prvom krugu.

Vučić pred prepunim Tašom: Niko vas neće pobediti!Vučić je rekao da će on, kada više ne bude na čelu stranke, SNS osećati kao svoju i da će se pojavljivati gde god ga budu zvali.

"I on (Nikolić) je uvek za SNS a da li će biti na nekom skupu - to je njegova stvar", rekao je Vučić.

Povezano

Sve vesti