mondo.rs

Da li ćemo gledati film o Knezu Lazaru? (VIDEO)

Autor:

Pokrenuta kampanja za prikupljanje novca kojim bi bilo nastavljeno snimanje igranog filma

6
A- A A+

Na Internetu je pokrenuta kampanja prikupljanja novca kojim bi bilo potpomognuto snimanje igrano-edukativnog filma o knezu Lazaru Hrebeljanoviću.

Igrani film “Knez Lazar” prati život kneza Lazara Hrebeljanovića od rođenja, odrastanja na dvoru cara Dušana, preko venčanja s Milicom do napredovanja do kneza, potom gradnje Kruševca, sve do same Kosovske bitke.

Spomenik knezu Lazaru u Kosovskoj Mitrovici

Glavne uloge u filmu igraju Vojin Ćetković, u ulozi starijeg kneza Lazara, Biljana Nikolić u ulozi knjeginje Milice, Miloš Đurović u ulozi mladog kneza Lazara i Marta Bjelica u ulozi mlade knjeginje Milice.

Narator u filmu je Goran Dimitrijević.

Plan autora Marka Marinkovića je da se snimi film od 45 minuta koji će biti sastavni deo udžbenika istorije, prikazivan u muzejima i turističkim organizacijama i od koristi gradu Kruševcu, srpskoj dijaspori, Crkvi, ambasadama..

Autora i saradnike su do sada podržali Grad Kruševac, Eparhija kruševačka, brojni fakulteti, zavodi, muzeji, fabrike i kruševačko pozorište, ali nedostaje novca za nastavak snimanja.

"Već tri godine radimo na ovom projektu i sa novcem koji smo skupili snimili smo promotivni video kako bi pokazali potencijalnim donatorima šta želimo i kako želimo da prikažemo ovu priču. 23. oktobra pokrećemo javnu kampanju prikupljanja novca, i pošto nismo skupili ceo budžet za film, polovinu tražimo od građana Srbije.

Za ceo film nam treba 40.000 evra, u kampanji prikupljanja novca tražimo 20.000 evra. Svako ko želi može da pomogne uplato na Indiegogo kampanji i kao znak zahvalnosti u odnosu na sumu novca koji donira, dobiće neku nagradu od nas. Možete donirati putem sajta filma preko paypal uplate ili direktno na račun".

Više o načinima uplate OVDE.

Pogledajte trejler filma:

Izvor: YouTube

Povezano

Sve vesti