mondo.rs,Milutin Vujičić

Novi početak Voše: Ko je pomogao - piše na dresu!

"Situacija nije bezizlazna", poruka je rukovodstva koje je u utorak preuzelo klub.

Novi početak Voše: Ko je pomogao - piše na dresu! Foto: MONDO/M.Vujičić

Vojvodina je zvanično dobila četvrtu upravu u poslednje četiri godine.

Posle "vlada" Zorana Šćepanovića, Dragoljuba Zbiljića i Dušana Mijića, na čelo novosadske "Stare dame" u utorak je stupio Dušan Vlaović sa saradnicima, među kojima je i Dušan Bajatović.

Prvi čovek kompanije "Srbijagas" otkrio je detalje ambicioznog početka Voše.

"Nezavisna revizorska kuća će sve ispitati. Nema problema oko tekuće likvidnosti, hoćemo da svi igrači budu 100 odsto Vošini, nema više sumnjiivih transfera i želimo stvarni potencijal u klubu. Razgovarali smo sa privrednicima, uključila se i država i biće pomoći Vlade Srbije. Vojvodina je brend i ne vidim razlog da budemo lošiji od Zvezde i Partizana. Za dve do pet godina želimo da budemo na nogama", rekao je Bajatović.

"Pravimo brend da se nosimo sa Zvezdom i Partizanom. Odlično bi bilo da i u Nišu i Kragujevcu dobijemo jake klubove i da imamo jaku ligu", dodao je on.

Govorio je i o kompaniji "Srbijagas".

"Ta kompanija nije gubitaš, kako se priča, obezbedićemo tekuću likvidnost i hoćemo da se takmičimo za prvo mesto u našoj ligi", poruka je Bajatovića.

Novi predsednik Dušan Vlaović izabran je jednoglasno, glasovima 39 od 55 prisutnih "skupštinara", kojima se zahvalio na poverenju.

"Za relativno kratko vreme pronašli smo rešenje za funkcionisanje fudbalskog kluba i najveće zasluge za to imaju (gradonačelnik Novog Sada, Miloš) Vučević i (Dušan) Bajatović. Zbog toga će dresovi ovako izgledati. Na leđima će pisati 'Grad Novi Sad', na grudima generalni sponzor Srbijagas. Neću se baviti brojkama jer je to nezahvalan posao i ne mogu da vam kažem još sve podatke. Specijalizovana firma će uraditi reviziju i znaćemo svaku pravnu i finansijsku situaciju. Nije situacija beuzizlazna, obezbeđena su sredstva i omogućava redovno funkcionisanje kluba, što podrazumeva i plate svih zaposlenih", izjavio je novi čelnik Vojvodine.UPRAVNI ODBOR

Svi članovi UO: Dušan Bajatović (predsednik SD Vojvodina i direktor Srbijagasa), Nenad Rončević (bivši potpredsednik kluba i privrednik), Ljubomir Apro (advokat i bivši član Uprave), Milan Đurić (Član gradskog veća za upravu i propise), Milan Đukić (predsednik RK Vojvodina), Milan Đukić (advotat), Branko Ćurčić, Nikola Vasiljević i Tomislav Knežević (predstavnik navijača). Za novog direktora kluba izabran je Darko Jevtić (RK Vojvodina), dok će njegov zamenik biti Aleksandar Dunđerski.

Vlaović je najavio i deblokadu računa.

"... a, račun je deset meseci u blokadi i time omogućavamo da uđemo u normalno i legalno funkcionisanje. Budžet koji imamo nije taj kojim se zadovoljavamo i Upravni odbor će početi razgovore da bismo ga povećali. Sa takmičarskog aspekta nije dovoljno, ali je baza dovoljna jer očekujemo i prihode od potraživanja i transfera, e će biti lakše kad imamo ova sredstva. Prilikom transfera svi su znali naše stanje i ucenjivali su. To više neće moći", poruka je Vlaovića.

Predsednik Vojvodine istakao je i da se neće ponoviti da najtalentovaniji odlaze u druge klubove.

"Omladinska škola će bolje funkcionisati, takođe imamo previše igrača u prvom timu i sa nekima ćemo praviti i dogovor. U zimskom prelaznom roku pronaćićemo bar dva-tri istinska pojačanja koja nam nedostaju. Mladi ostaju oslonac i želja nam je da već ove godine iznedrimo četiri do pet igrača koji će dogodine biti oslonac tima".

Vlaović je govorio i o stadionu "Karađorđe".

"Predstoji nam i razgovor na tu temu. Neka sredstva su obezbeđena, videćemo da li ćemo rekonstruisati ili graditi možda novi stadion, ali to je daleko... Naš osnovni cilj je da u pristojnom vremenu dovedemo Vojvodinu u situaciju u kojoj neće imati finansijskih problema", stav je rukovodstva koje od utorka i definitivno brine o Vojvodini.

Foto: MONDO/Milutin Vujičić

Povezano

Sve vesti