MONDO/Agencije

Ministarka: Pustite žene da rađaju kada one žele!

Odgovor svetovne vlasti duhovnoj! Tema koja je izazvala mnogo komentara u javnosti i "besede" vladike Amfilohija i patrijarha Irineja koje su mnoge žene iznervirale!

Potpredsednica vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović je poručila danas da treba pustiti žene da rađaju onda kada one to hoće.

Na pitanje novinara uoči Samita ženskog liderstva kako komentariše izjave crkvenih velikodostojnika da žene moraju da rađaju da bi obnovile naciju, Mihajlović je rekla da ne veruje da danas ženama treba reći tako nešto.

"Ne može više da me iznenadi pošto svaki dan me iznenadi ono što mogu da pročitam, a to kažu crkveni velikodostojnici. Jedni kažu da su žene ubile više dece od Hitlera, sa druge strane patrijarh kaže da treba da rađamo decu da bismo očuvali srpstvo", kaže Mihajlović.

Izvor: YouTube

Ateisti: Fetus nije beba, Amfilohije krši zakon

Ona je naglasila da je njeno mišljenje da žene treba pustiti da same odlučuju kada će rađati.

"Mislim da danas nema žene na svetu koja ne želi da ima dete, da ga neguje, gleda i brine o njemu i da se brine o njegovom napretku. Svakako, ne treba da zaboravimo da žene nisu ranije mogle da kažu svoje mišljenje kada smo imali mnoge ratove i da budu na mestima gde se donose odluke. Da budu tu kada su njihova deca, muževi i braća odlazili odakle se nisu vraćali ili su se vraćali bez ruku, nogu ili u kovčezima".

"Amfilohiju treba isterivač đavola"

Mihajlović je rekla da treba pustiti žene da misle o svojoj deci i da rađaju decu onda kada one to žele.

"Nemojte ih prisiljavati na to, one vode računa i o svojoj porodici i o svojoj državi", dodala je Mihajlović.

Prvi je stavove protiv abortusa izneo mitropolit Amfilohije, a podršku je danas dobio i iz Beograda. "Dužni smo da obnovimo naš narod, i da preporučimo našim materama da su dužne da rađaju decu po božijemo blagoslovu, i da na taj način ostanemo u istoriji, iako smo postradali", rekao je patrijarh za "Alo".
Povezano

Sve vesti