Sećate li se Vanese Mej? (FOTO, VIDEO)

Autor:

Prelepa violinistkinja danas slavi 39. rođendan. Proslavite ga uz dobru muziku!

2
A- A A+

Vanesa Mej je britanska violinistkinja koja je pre 20 godina, kada je objavila svoj prvi album, zapalila svet nesvakidašnjih izvođenjem.

Ona je prelepa, pretalentovana, a 2003. godine i najbogatija umetnica u Velikoj Britaniji.

Vanesa je počela da svira klavir kada je imala četiri godine, a violinu u petoj godini. Njena velika ljubav pored muzike je i alpsko skijanje, a ko ne zna ili se ne seća, 2014. godine je predstavljala Tajland na Olimpijadi u Sočiju.

Zašto Tajland?

Njen biološki otac je s Tajlanda. Majka se preudala za Britanca kada je Vanesa imala četiri godine i svakodnevno je terala da vežba violinu. Kada bi pogrešila – dobijala je šamare.

"Bila je neverovatno stroga, ako bih pogrešila naterala bi me da klečim pred njom i vučem se za uši. Tukla me je po rukama i licu kada bih pogrešila. Nikada ništa nisam radila, nisam izašla sama do prodavnice da sebi kupim mleko do 20. godine, samo sam svirala violinu, ispričala je Vanesa u jednom intervjuu.

Na veče svog 21. rođendana, Vanesa je otpustila majku. "I kao menadžerku i kao majku", rekla je Vanesa. Deset godina se nismo čule, a onda mi je na Olimpijadi pustila poruku 'srećno, čuvaj se'. Mada, to nije kontakt, nije se ni potpisala. To je bila olimpijska pristojnost. Odgovorila sam, zahvalila se i više me nikada nije pozvala".

Uz porodične probleme violinistkinja koja je začarala svet se suočavala i s drugim problemima - optužena je da je lažirala bodove na kvalifikacijama u Sloveniji, tačnije da je Smučarska sveza Slovenije namestila rezultate kako bi se ekipa Tajlanda plasirala na Olimpijske igra, ali nikakve zabrane za skijanje nisu dobili ni takmičari ni zaposleni - zapravo, Vanesa je prvo dobila četvorogodišnju zabranu skijanja, koja je brzo ukinuta. Pored ovih, Vanesa je imala problema i s borcima za ljudska prava.

U oktobru 2011. godine nastupila na rođendanu čečenskog vođe Ramzana Kadirova i za ovaj nastup dobila pola miliona dolara. Borci za ljudska prava su osudili njen nastup i pitali je zna li odakle mu novac da je plati.

Posle svih ovih kontroverzi, Vanesu nismo videli ni čuli poslednjih nekoliko godina. Živi u Švajcarskoj, zaljubljena je, ali "neće se udati" i skija i svira violinu. Dok čekamo njen povratak, vratite se u "ono vreme"

Izvor: YouTube

Izvor: YouTube

Izvor: YouTube

Izvor: YouTube

Vanesa Mej je sarađivala s Dženet Džekson na albumu "Velvet Rope" iz 1997. godine

Izvor: YouTube

I nastupila na koncertu "Majkl Džekson i prijatelji" u Koreji 1999. godine

Izvor: YouTube

Povezano

Sve vesti