SENKE NAD BALKANOM: Još jedno jezivo ubistvo! FOTO

Autor:

Obezglavljeno telo, surovo "davanje otkaza", tajne romanse, neprežaljene ljubavi i JOŠ jedna odsečena glava. Da li ste gledali novu epizodu serije "Senke nad Balkanom"?

Prva epizoda dugo najavljivane serije je emitovana je pre nedelju dana na Javnom servisu i nije razočarala gledaoce - prema nekim procenama, više od dva miliona ljudi je sedelo ispred malih ekrana i gledalo inspektore za krvne delikte koji dobijaju prvi zadatak u burnom periodu dvadesetih godina prošlog veka.

Nova domaća serija: Ovo još niste videli! (VIDEO)

Na kraju prve epizode smo videli brutalno ubistvo - u drugoj  Andru Tanasijevića Taneta (kojeg glumi Dragan Bjelogrlić) i njegovog pomoćnika Stanka Pletikosića, mladog forenzičara (Andrija Kuzmanović), kako se ponovo sastaju na uviđaju - na maskenbalu u Oficirskom domu. Na "veliko nezadovoljstvo" i jednog i drugog.

Supruga javnog tužioca Vojina Đukića je obezglavljena. Ukoliko je scena odsečene glave šokirala gledaoce u prvoj epizodi, sigurni smo da ih "nije obradovalo" ni kada su ugledali obezglavljeno telo i čuli Tanetovo pitanje: "Milisave, gde je glava?". Potom smo videli i glavu. Ponovo.

Rekli ste o seriji...

Tokom istrage, inspektoru nije promaklo ponašanje Maje Davidović oko ucveljenog javnog tužioca... kao ni da nosi isti kostim kao i žrtva, niti da su njih dvoje ljubavnici. Međutim, načelnik Dimitrijević se pojavljuje na uviđaju i zabranjuje Tanetu da dalje ispituje Vojina i Maju.

U seriji smo čuli mišljenje patologa (Žika Todorović) koji otkriva da je ubistvo izvršio profesionalac ("dovedite ga kod mene da radi kada ga uhvatite") i videli forenzičarku koja bi Stanku "da pokaže Beograd"...

Videli smo i kako "Krojač" daje otkaz, tačnije davi, a onda i puca u jednog od "svojih", pokušaj bega Maje Davidović, ispreturanu kuću javnog tužioca, samoubistvo posle tri votke i čuli pitanje "Da li se vi ubili Violetu Đukić". Akcija, pucnjava, seks... i neprežaljena ljubav jedne Sonje koja nije sačekala Taneta, mislivši da je umro i koja trpi zlostavljanje u braku. Sve je tu, u seriji za koju "Balkan nije spreman".

Na kraju druge epizode videli smo i Maju Davidovića koja dolazi kod fotografa Nevena kako bi mu vratila negative generala Živkovića na kojima razotkrivaju njegovnu sklonost ka istom polu i na poslužavniku njegove mračne komore zatekla njegovu odsečenu glavu!

Ženski deo publike verovatno je bio zadovoljan makar jednim prizorom u seriji - pojavljivanjem glumca Sebastijana Kavaca u ulozi Gabrijela, gosta iz Beča koji je u potrazi za izgubljenom ogrlicom Romanovih ili...

Tane je u ispreturanoj kući javnog tužioca pronašao ogrlicu, odneo je u stanicu i u trenutku besa bacio kutiju, da bi u tajnoj pregradi kutije pronašao vrh koplja. Zašto i šta ono predstavlja, saznaćemo u trećoj epizodi.

Senke nad Balkanom - prva epizoda

Prva epizoda - gledali smo: Ubistvo ruskog sveštenika, prepiranje između starog i mladog inspektora, uplitanje ruske vojske, krijumčarenje opijuma, odsečenu glavu i mnooogo eksplicitnih scena. Radnja prve sezone serije "Senke nad Balkanom" smeštena je u burni period kraja dvadesetih godina prošlog veka koji se završio uvođenjem Šestojanuarske diktature. Istorijska fikcija pomešana sa žanrovima trilera i misterije u centar pažnje stavlja Beograd tog doba, kao raskrsnicu puteva na kojoj se ukrštaju i sukobljavaju interesi sa različitih strana sveta.

Nakon emitovanja prve epizode pitali smo vas šta mislite o seriji i evo šta ste rekli:


Slažemo se i dalje da je serija odlična i da je Balkan spreman?

Povezano

Sve vesti