Nintendo je nezaustavljiv, bukvalno!

Autor:

Osim što se nova konzola prodaje kao nikad do sada nijedna Nintendo konzola, kompanija niže biser do bisera, što se igara tiče!

1
A- A A+

Možda je domaća recenzija Super Mario Odyssey igre razbesnela gejming svet, ali to je samo jedan od neverovatnih događaja koji okružuju Nintendo Switch i njegove igre!

Japanski gigant Nintendo, udvostručio svoju prognozu profita za celu godinu, ističući da svoj optimizam temelji na zahuktaloj prodaji njegove Switch konzole za igre i na jeftinijem jenu. Kompanija sa sedištem u Kjotu objavila je da sad očekuje da će neto dobit dostići 85 milijardi jena (748 miliona dolara) u fiskalnoj godini do marta 2018, u odnosu na raniju procenu od 45 milijardi jena, prenosi agencija Frans pres.

SVE igre HITOVI koje Switch nudi već sad >>>

Nintendo je, takođe povećao projekciju prodaje Switch konzole, koja je počela da se prodaje u martu ove godine s cenom od 300 dolara i koja se smatra novim stubom zarade kompanije. Prema novoj prognozi, kompanija očekuje da će prodati oko 14 miliona Switch konzola u tekućoj poslovnoj godini, u odnosu na ranije predviđenih 10 miliona.

Switch, koji može da se instalira kod kuće ali i da se koristi u pokretu, objedinjuje Nintend-ovu konzolu i pokretni uređaj s novom strategijom za mobilne igre, koja je u leto 2016. ostvarila ogroman uspeh igrom Pokemon GO.

Kompanija je saopštila da očekuje da će njena igra Super Mario Odyssey, koju je lansirala 27.oktobra, povećati prodaju još više u drugoj polovini godine. Istovremeno, očekuje se i da će relativno slab jen imati pozitivan efekat na konačan finansijski rezultat, jer povećava vrednost profita, koji japanski izvoznici ostvare u inostranstvu.

Sve detalje o konzoli pročitajte na linku, a Switch potražite kod domaćih prodavaca igara, konzola i opreme. Prosečno, cena Switch konzole (bez igre) kod nas je oko 50 hiljada dinara, dok je novi Super Mario Odyssey paket s igrom oko 54 hiljade dinara (u evrima otprilike 420, odnosno 450 evra).

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Izvor: Dystify.

Izvor: Nintendo

Izvor: Nintendo UK.

Izvor: Nintendo.

Izvor: Nintendo.

Povezano

Sve vesti