mondo.rs

"Ponižavaju me, kude... Faliće im Nenad Lalatović"

Autor:

"Drugi kad nešto urade hvale ih na sva usta, a mene ne", kaže trener Čukaričkog.

37
A- A A+
Nenad Lalatović FK Čukarički Foto: MN Press

Uzbudljivo je bilo u nedelju uveče na Banovom brdu.

Fudbaleri Čukaričkog gubili su u gradskom derbiju protiv Voždovca do 86. minuta. Potom je kapiten, Nikola Drinčić, postigao gol direktno iz kornera za izjednačenje (1:1), a potom je talentovani Nemanja Milojević doneo pobedu u nadoknadi vremena (2:1).

Trener "brđana" Nenad Lalatović je emotivno, u svom stilu proslavio pobedonosni gol. Utrčao je na teren, uklizao na kolenima, pokazivao prstom ka loži, pa ka sebi...

Posle utakmice, trener Čukaričkog iskreno je pričao o tom momentu.

"Radovanje? Pa dobro, radovanje je zato što uvek svi očekuju mnogo, a nikad...", birao je reči Lalatović.

"... I onda, jednostavno, ja ne mogu da pričam, jer kad nešto kažem - oni svi kažu 'ma, njegova priča...'".

Potom je krenuo otvoreno.

"Na primer, kad sam govorio za Radonjića, cela Srbija mi se smejala, ponižavali su me - da sam nikakav, da sam ovakav i onavakav, a sad ga svi hvale... Što sad ne kažu 'Bravo majstore, ti si za njega jedini rekao kad je imao devedest kila i bio na ulici'?".

Lalatović je konstatovao da svi od njega očekuju da ima "čarobni štapić", gde god da radi.

"... a ja to nemam. Trudim se da ga imam i imaju čarobni štapić moji igrači. Jednostavno, to su neke emocije koje su izašle iz mene. Dati gol u poslednjoj sekundi, pobediti, za mene su to velika tri boda, kao i za moje igrače. Takav mi je temperament, ja sebe menjati neću. Ništa ne radim namerno, to samo izađe iz mene".

Trener Čukaričkog izneo je sve šta mu "leži na duši" i podsetio na igrače koje je afirmisao, a koji sada imaju internacionalne karijere.

"Jednostavno, ja sam u Srbiji i samo služim da me kude i kritikuju. Niko ne govori ni za Malbašića, ni za Marušića iz Voždovca koji je sad u Laciju. To su sve igrači koje sam ja napravio, nije ih drugi napravio, ali to nikad niko neće da kaže za mene jer sam Nenad Lalatović. Drugi kad nešto urade, hvale ih na sva usta, mene samo ponižavaju, ali nema veze. Jednog dana će im faliti Nenad Lalatović kad ode iz Srbije. Toliko”, poruka je Nenada Lalatovića.

Čukarički posle 15 kola zauzima šestu poziciju na tabeli Superlige, sa 25 osvojenih bodova. U sledećem kolu, u petak, na Banovom brdu igraće još jedan derbi, protiv Lalatovićevog prethodnog kluba - Vojvodine.

Povezano

Sve vesti