Tragedija za Noć veštica 1993. godine (VIDEO)

Autor:

Na današnji dan pre 24 godine, svet je ostao bez glumca koji je bio "novi Džejms Din"

11
A- A A+

Zvezda filmova "Budi uz mene", "Moj privatni Ajdaho" i "Šunjalice" River Finiks,  preminuo je od smrtonosnog koktela kokaina i heroina 31. oktobra 1993. godine.

Imao je samo 23 godine, petnaestak filmova iza sebe i "svetlu karijeru ispred sebe".

Sve je nestalo u trenutku, na podu kluba "Viper room", koji je držao Džoni Dep i u kojem je te večeri svirao Red Hot Chilli Peppers.

"Duše, slobodan si"

River je te večeri bio na svirci sa slavnim bratom Hoakimom, sestrom Pajper i devojkom. Želeo je da nastupa s "Pepersima" i probao je da se popne na binu, ali mu je rečeno "da nema mesta za njega": River se vratio za sto, uzeo heroin i kokain i ubrzo počeo da povraća. Brat ga je izveo ispred kluba, zvali su Hitnu pomoć, ali je nedugo posle ponoći Finiks preminuo.

Tragedija je čak pretočena u dokumentarac "Poslednji trenuci Rivera Finiksa"

Izvor: YouTube

River je devedesetih važio za novog Džejmsa Dina. Film sa prijateljem Kijanuom Rivsom "Moj privatni Ajdaho" je zacementirao njegovu poziciju "ozbiljnog glumca", ali sve je nestalo u trenutku.

Njegova smrt se u Holivudu smatra velikom tragedijom jer je važio za talentovanog glumca koji bi verovatno imao odličnu karijeru. Nominovan je za Oskara 1988. godine za ulogu u filmu "Running on Empty" gde je glumio sina u porodici begunaca.

Podsetite se Riverovih uloga - mladog Indijane Džonsa:

Izvor: YouTube

"Moj privatni Ajdaho"

Izvor: YouTube

"Stand by me"

Izvor: YouTube

Povezano

Sve vesti