MONDO/Tanjug

Buhi ponovo 16 meseci zatvora za vređanje tužioca

Autor:

Prvi osnovni sud u Beogradu ponovo je danas osudio nekadašnjeg svedoka saradnika Ljubišu Buhu Čumeta na 16 meseci zatvora i 50.000 dinara zbog vređanja tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu.

3
A- A A+

Presuda je izrečena zbog vređanja tužioca tokom suđenja u drugom postupku u kojem se Buhi sudilo za niz krivičnih dela, u sudnici Palate pravde.

Na istu kaznu Buha je bio osuđen i prvom prvostepenom presudom u februaru, koju je letos ukinuo Viši sud i naložio ponavljanje suđenja.

I na ovu presudu Buha i tužilaštvo imaju pravo da ulože žalbu Višem sudu koji će doneti konačnu odluku.

U ovom slučaju Buha se tereti zbog krivičnog dela ometanje pravde u pokušaju, jer je tokom suđenja u Palati pravde 18. decembra 2015. godine za kradeni ferari spajder i pretnje supruzi i njenom obezbeđenju, vređao tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu.

UKINUTO: Nije jasno kako je Čume vređao tužioca

Tada je pred punom sudnicom rekao da je optužni predlog protiv njega iskonstruisan, te da je u pritvoru jer se njegova supruga Ivana Tulović dogovorila tako sa "Borisom Pavlovićem, koji je kriminalac i koji se bavi kriminalom".

Pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu Buha je 31. avgusta prvostepenom presudom osuđen na dve godine zatvora i 180.000 dinara zbog prikrivanja kradenog ferarija spajder, pretnji supruzi i njenom obezbeđenju.

U tom slučaju u toku je žalbeni postupak.

Buha je zbog tog postupka u pritvoru od novembra 2015. godine, a pre toga je proveo godinu dana u zatvoru zbog napada na policajca, pripadnika obezbeđenja njegove supruge.

Povezano

Sve vesti