"Ako Gasol ne dolazi, nemam šta da vam kažem"

Autor:

Trener Reala nije želeo da priča o kvalifikacijama za Mundijal 2019, pomenuvši da će to uraditi ako reprezentativac Španije koji nastupa u NBA zaigra za svoju zemlju tokom "prozora" u novembru i februaru

0
A- A A+
Pablo Laso Foto: MN Press

Uoči početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. godine svakodnevno se priča o tome u kojem će sastavu reprezentacije nastupati na tim mečevima. Selektori su na velikim mukama jer neće moći da računaju na igrače iz NBA lige, ali najverovatnije ni na one koji nastupaju u Evroligi.

Željko Obradović nedavno je "prozvao" FIBA jer ne rešava glavni problem - sa NBA ligom, a potom je isto učinio i prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu, dodavši i da Međunarodna košarkaška federacija tretira igrače na dva različita načina.

Mišljenje najtofejnijeg evropskog trenera i čelnika Evrolige deli i Pablo Laso, trener Real Madrida.

On je odbio da komentariše tešku situaciju u kojoj su našli selektori uoči prvog FIBA "prozora" i raspored kvalifikacija za Mundobasket 2019.

"Nisam baš zainteresovan za ovu priču. Da li ste razgovarali sa Markom Gasolom? Znate li da li dolazi? Da li su ga zvali da igra za reprezentaciju?", ironično je pitao novinara Laso, aludirajući na to da je "normalno" što NBA igrači nisu ni stavljeni na spisak za kvalifikacione mečeve u novembru u februaru, jer igraju "u najjačoj ligi sveta".

"Ako Mark Gasol ne dolazi, nemam šta da vam kažem", završio je Laso, jasno stavljajući do znanja da je FIBA morala da reši problem sa NBA ligom.

Đordi Bertomeu nedavno je podsetio javnost da uSAD igra 108 internacionalaca i niko od njih neće igrati kvalifikacije. Selektori igrače koji nastupaju u NBA ligi nisu ni uvrstili na spisak za kvalifikacione mečeve u novembru i februaru, uključujući i Aleksandra Đorđevića, koji je nedavno objavio širi spisak nacionalnog tima.

Povezano

Sve vesti