• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Turski vozovi idu kroz Srbiju umesto kroz Rumuniju

Izvor MONDO/Tanjug

Turska kompanija Turkrail iz Istanbula je odlučila da otpremi prvi kontejnerski voz kroz Srbiju, umesto dosadašnjeg konkurentnog pravca koji vodi preko Rumunije.

Kompanija za železnički prevoz robe "Srbija Kargo" saopštila je da ovaj test voz saobraća iz turskog terminala Halkali do austrijskog terminala Wiencont u Beču, a za sada, prema predviđenoj dinamici, nedeljno će saobraćati dva voza kroz Srbiju, sa tendencijom povećanja frekvencije saobraćaja.

Otvorena najkraća železnička veza Azija-Evropa

Na opredeljenje klijenta da svoje prevoze preusmeri preko naše zemlje uticala je i činjenica da je "Srbija Kargo" angažovao i specijalnu službu obezbeđenja, koja će pratiti svaki voz, čime će se dodatno potvrditi sigurnost prevoza robe preko Srbije i dokazati konkurentnost srpskog železničkog koridora, kada su u pitanju prevozi izTurske za zemlje zapadne Evrope i obrnuto, navodi se u saopštenju.

Bezbednost, kvalitet, ekonomičnost i "kraći" put preko kraka železničkog Koridora 10, koji vodi kroz Srbiju, predstavljaće pozitivan signal za sve potencijalne komitente, koji imaju potrebu transporta robe iz pravca istoka ka zapadu, poručuju iz kompanije "Srbija Kargo".

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image