MONDO/Beta

Trinkijeri: Sreća što Antić nije igrao

Autor:

"Iskoristili smo tu prednost", kaže trener Bamberga.

2
A- A A+
Andrea Trinkijeri Foto: MN Press

Trener košarkaša Bamberga Andrea Trinkijeri rekao je u Beogradskoj areni da se njegova ekipa namučila da pobedi Crvenu zvezdu, uz ocenu da je u korist njegovoj ekipi išlo to što Pero Antić nije igrao.

"Veoma teška utakmica. Nikada nije lako doći u Beograd i igrati svoju igru. Rekao sam igračima pre 10 dana da moraju da se muče, da se bore za svaku loptu... Oni su to razumeli i odigrali onako kako sam želeo", rekao je Trinkijeri posle utakmice u Beogradskoj areni.

Bamberg je večeras sa 75:69 pobedio Zvezdu u petom kolu Evrolige.

"Zvezda je prišla u trećoj četvrtini, kao i pred kraj, ali smo uspeli da ih zaustavimo. Nijedna ekipa nije spremna u ovom trenutku da igra na nivou na kom može, vidite da ima mnogo oscilacija", rekao je on.

Za Zvezdu na ovoj utakmici nisu nastupali Stefan Lazarević, Marko Kešelj i Pero Antić, a Trinkijeri je upravo to istakao.

"Zvezda i mi smo u istom momentu. Imali smo mnogo sreće što Antić nije igrao, jer je on iskusan igrač koji zna kako da se postavi u bloku i još mnogo toga. Iskoristili smo tu prednost", rekao je trener nemačkog tima.

Upitan da li ga njegova ekipa ove sezone podseća na Zvezdu iz prethodnih, Trinkijeri je rekao "Zvezda je Zvezda. Mi smo Bamberg".

Povezano

Sve vesti