SENKE NAD BALKANOM: Treća epizoda i opet SMRT!

Autor:

Serija Dragana Bjelogrlića ne prestaje da oduševljava... Slede spojleri!

37
A- A A+

Prva epizoda dugo najavljivane serije je emitovana pre dve nedelje dana na Javnom servisu i nije razočarala gledaoce - prema nekim procenama, više od dva miliona ljudi je sedelo ispred malih ekrana i gledalo inspektore za krvne delikte koji dobijaju prvi zadatak u burnom periodu dvadesetih godina prošlog veka.

I u prvoj i drugoj epizodi videli smo svirepa ubistva, tačnije - uglavnom odrubljene glave. U prvoj žene javnog tužioca Vojina Đukića, a u drugoj fotografa Nevena čiju glavu zatiče Maja Davidović kada je otišla kako bi vratila negative generala Živkovića na kojima razotkrivaju njegovu sklonost ka istom polu.

A, u trećoj, dok Pletikosić traži utehu od nemilih događaja u naručju prostitutke, Tane ispituje kontroverznu lepoticu Maju.

"Šta radite vi to? Gde god se pojavite padaju glave!", kaže inspektor Davidovićevoj i privodi je u stanicu. Ne nalazi ipak negative u njenoj torbici (ili barem ona tako misli), a nju kod kuće čeka javni tužilac koji bi noć pred sahranu svoje žene voleo da provede sa njom. Ali, avaj, malo morala ima i ljubavnica koja ga je na njegovo veliko nezadovoljstvo i mogući prekid romanse, poterala kući. Ipak, sporna ogrlica ostaje kod nje...

SENKE NAD BALKANOM: Vaše mišljenje nakon prve epizode?

Alimpije Mirić sklapa poslove u bordelu, a završava na baletu pored generala Vrangela gde vodi polemiku o duši.

"Čajkovski... Tako ruski, sa dušom", ističe Mirić, dok ga general pita: "Zainteresovani ste za dušu?" "To me najviše uzbuđuje", uz smešak odgovara "mecena".

Naravno, videli smo još vrelih scena i golotinje (pokoja bradavica tu i tamo), Pletikosića koji "opsednuto" gleda u fotografiju na koju je naišao i "Krojača" koji dolazi u neželjenu posetu gospođici Davidović, uzima ono što mu pripada i nonšalantno joj zapreti. "Vi ste ubili Nevena!", optužuje ga Maja, na šta on zagonetno odgovara: "Ma, to sad uopšte nije tema..."

I kao i svaka epizoda do sada, i ova se završava napeto i uz još jedno ubistvo. Ovoga puta je u pitanju Rus Aljoša koji je prethodno uhapšen zbog krađe u kući javnog tužioca, a svi znamo i čiji je bio ljubavnik...

SENKE NAD BALKANOM: Ovo ste gledali u drugoj epizodi!

Dok balerine plešu uz "Labudovo jezero", Pletikosić gleda u fotografiju, Maja gleda u ogrlicu (koja sve više liči na prikaz na fotografiji u rukama inspektora), Rusi izvlače nekadašnjeg sadruga iz bolnice kako bi ga odveli pred generala Vrangela, ali umesto na ispitivanje, mladi Aljoša odlazi "na onaj svet" nakon što ga upucaju u čelo.

Iako je ova epizoda bila malo "sporija" od prethodne dve, ipak je bila jednako "ubitačna" i i dalje sjajna!

Ovako ste glasali za utiske o prvoj epizodi:


Ovako glasajte sada!


Povezano

Sve vesti