MONDO/Beta

Mrkonjić: Dačić je najbolji, neće Bane da ga smeni

Autor:

Poslanik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je da je Ivica Dačić najbolji predsednik stranke i da ga Branko Ružić sigurno neće smeniti.

1
A- A A+
SPS, sedište SPS, socijalisti Foto: MONDO/Jelica Dojčinović


Mrkonjić je rekao da je Dačić sjajan političar i da se u najtežim trenucima posle 2000. godine borio za partiju.

Mrkonjić je kazao i da je Branko Ružić "divan dečko, mlad i perspektivan", ali da prvo treba da se dokaže u poslu koji obavlja i resoru koji je dobio(Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave) i tek posle toga i u politici.

"Dačić je najbolji predsednik partije i neće Bane da ga smeni sigurno i nema tu diskusije", istakao je Mrkonjić.

On je ocenio i da u stranci nikada nije bilo većeg jedinstva, kao i da ne shvata ozbiljno Dačićevu izjavu da razmišlja da ode sa čela partije.

"Smatram da je on super predsednik partije jer ima puno iskustva. Pedesete godine su prave godine i Dačić je sada u punoj snazi da da svoj maksimum. Zašto bi menjali nešto što je dobro", rekao je Mrkonjić.

Dačić: Razmišljam o odlasku, dosta mi je svega!

Mediji su poslednjih dana pisali da funkcioner SPS-a Branko Ružić sa delom socijalista želi da preuzme stranku. Llist "Kurir" objavio informaciju da Branko Ružić, potpredsednik SPS psrema puč u stranci, te da će s ljudima koji su lojalni pokušati da na kongresu naredne godine smeni aktuelnog šefa sa čela SPS, Dačić poručuje da postoji mogućnosrt da ubrza kongres I da se verovatno više neće kandidovati za predsednika socijalista.

Ivica Dačić je za današnje izdanje dnevnog lista "Kurir" naveo da u partiji ne mogu da ga smene, već da on sam može da odluči da ode o čemu i razmišlja.

Dačić je, takođe, rekao da se verovatno više neće kandidovati za predsednika socijalista na narednom izbornom kongresu.

Povezano

Sve vesti