• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brnabić: Biće povećan neoporezivi deo zarade

Izvor MONDO/Agencije

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je najavila da je Vlada odlučila da poveća neoporezivi deo zarade, što će biti uračunato i u budžet na narednu godinu.

Brnabic je novinarima na predstavljanju "Bele knjige" Saveta stranih investitora u Srbiji nije kazala koliko ce iznositi neoprezivi deo zarade, koji je sada 11.790 dinara, ali je istakla da povecanje nece biti beznacajno.

Premijerka je rekla da ce to biti veliki podsticaj za privrednike, pogotovo što ce od iduce godine biti povecana minimalna cena rada za 350.000 radnika, a istovremeno ce doprineti smanjenju rada na crno.

Komentarišuci najavu prodaje Komercijalne banke Brnabic je rekla da o tome Vlada Srbije svakodnevno razgovara sa suvlasnicima te banke, Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) i fondom IFC.

A za neoporezivu platu... pitacemo MMF


"Tražimo rešenje u najboljem interesu za Srbiju, a plan suvlasnika banke je da se u privatizaciju krene do kraja ove godine", rekla je premijerka.

Prema njenim recima, Vlada Srbije nije još odlucila da li ce Telekom Srbije biti privatizovan.

"Analizira se najbolji model za prodaju Telekoma. To za Vladu nije bilo najvažnije, bilo je drugih prioriteta, poput Galenike", kazala je Brnabic i dodala da je zadovoljna prodajom Galenike jer je ta farmaceutska fabrika dobila kredibilnog vlasnika, ozbiljnu investiciju i socijlani program.

Navela je da ocekuje da Galenika postane profitabilno prduzece.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Lece

A sta je sa takoreci navodnim agencijama preko kojih se zaposljava ovaj napaceni narod. Zaposlis se u nekoj firmi i ne dobijes ugovor o radu te firme u kojoj radis,nego neke nazovimo agencije za za zaposljavanje ili studentske zadruge koja ti legalno reketira mukotrpno zaradjeni minimalac. Straaaaaaaasnooooooo!!!!! Treba bezati iz ove Srbije.

special image