MONDO/Tanjug

Tužilaštvo GONI MALOLETNIKE zbog nasilja u školi!

Autor:

Posle snimka brutalnog nasilja nad učenicom Tehničke škole u Aranđelovcu, Više javno tužilaštvo u Kragujevcu saopštilo je da će pokrenuti krivični postupak protiv maloletnih izvršioca zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje.

53
A- A A+Kako je preneo "Blic", Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu danas je dostavljen izveštaj Policijske stanice u Aranđelovcu, o događaju od 13. oktobra ove godine u Tehničkoj školi "Mileta Nikolić" u Aranđelovcu, kada je u odeljenju prvog razreda došlo do fizičkog nasilja nad učenicom tog odeljenja, maloletnom B.N.(16).

"U skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima Više javno tužilaštvo u Kragujevcu pokrenuće krivični postupak prema maloletnim izvršiocima - S.V, K.V. i D.R, svi 2002. godište, zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje, izvršenog na štetu maloletne B.N. i uključiti sve nadležne institucije i stručne službe radi daljeg sprečavanja vršnjačkog nasilja, koje se neće tolerisati", stoji u saopštenju.

Kako navodi Više javno tužilaštvo u Kragujevcu, "u saradnji sa policijom preduzele su se potrebne mere i radnje radi rasvetljavanja činjenica i okolnosti vezanih za sporni događaj".

Brutalno nasilje nad učenicom u Aranđelovcu VIDEO

Uznemirujući video vršnjačkog nasilja, koji su snimili učenici aranđelovačke tehničke škole "Mileta Nikolić" u jednoj učionici, od jutros je kružio po društvenim mrežama. Pojavio se i na Youtubu, ali je uklonjen zbog nasilnog sadržaja.

Na snimku se se vidi grupa učenika koja iz sve snage udara devojčicu koja sedi na stolici.

U pozadini se čuju smeh i galama. Šamari su se nastavili, a kada je napadnuta devojčica pokušala da se zaštiti rukama, naređeno joj je da "spusti ruke dole".

UZNEMIRUJUĆ VIDEO:

Izvor: youtube

Nasilje u Tehničkoj školi u Aranđelovcu osudio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović koji je ocenio da su strašne scene koje se mogu videti na snimku i poručio da je nedopustivo bilo kakvo nasilje, a posebno vršnjačko.

Hitno šalju inspekciju u aranđelovačku školu!

Ministarstvo obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo da je pokrenut vаspitno-disciplinski postupаk protiv svih аkterа nasilja u Tehničkoj školi u Aranđelovcu i najavilo da će u školu biti hitno upućena republička prosvetna inspekcija.

Omerović: Aleksin zakon što pre na dnevni red skupštine

Povezano

Sve vesti