• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koncert za jednu ženu

Izvor MONDO/Tanjug

Filharmonija svira dela Klare i Roberta Šumana i Bramsa

Beogradska filharmonija svirace sutra uvece na sceni Kolarca dela Roberta i Klare Šuman i Johanesa Bramsa na koncertu koji otvara "Peti" filharmonijski ciklus.

Koncert prožima ljubav Šumana i Bramsa prema istoj ženi - Klari Šuman. Najpoznatijem paru u muzickom svetu, Brams je bio veliki porodicni prijatelj koji ce sa Klarom, i nakon Robertove smrti ostati doživotno blizak.

Program otvara uveritra Genoveva Roberta Šumana, za jedinu operu koju je kompozitor napisao.

Beogradska filharmonija upalila Vecnu vatru


Potom ce mlada Anika Trojtler, jedna od najperspektivnijih nemackih pijanistkinja, izvesti klavirski koncert Klare Šuman.

Nekoliko godina pre nego što je u svom dnevniku zapisala da žena ne sme da poželi da komponuje, cetrnaestogodišnja Klara je napisala ovo delo. Ostala je upamcena kao najznacajnija pijanistkinja svoga doba, ali je njen kompozitorski rad gotovo zaboravljen.

Koncert zaokružuje cuvena Bramsova Treca simfonija koju je sam autor smatrao isuviše popularnom i previše izvodenom simfonijom. Bez obzira na to što je njena preterana popularnost nervirala Bramsa, i sam je bio svestan neosporne vrednosti ovog remek-dela.

Publika koja želi da cuje isprepletanost muzike i emocija ove tri istorijske figure ima priliku da kupi ulaznice za stajanje, sat vremena uoci koncerta na blagajni Kolarca, buduci da je celokupna koncerta sezona Beogradske filharmonije rasprodata.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE